IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво разкрива за връзката ви писането на съобщения

24 януари 2019 16 00

Ако постоянно си чатите с него...

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Благодарение на технологиите, осъществяването на връзка с половинката е въпрос на няколко секунди. Без значение дали ще го питате нещо тривиално, или просто искате да му кажете нещо мило, писането на съобщения е действие, което правите инстинктивно.

Дали обаче постоянното чатене с партньора е полезно за връзката ви?

Изследователи от университета Brigham Young са наблюдавали 276 младежи, които са разпитвали за това как текстовите им навици афектират връзката им. Интересното е, че никой от участниците не е бил в спорадична връзка. 16 % от участниците са били женени, 46% сгодени, а 38 % са били в сериозна връзка. 82% са отговорили, че пускат съобщения на своите половинки по няколко пъти на ден.

Изследването заключава, че жените, които се извиняват, опитват да оправят проблеми във връзката си или други проблеми чрез текстови съобщения, са били във връзки с „по-ниско качество“ (т. е. не особено здрави и щастливи връзки).

Мъжете като цяло са окей с получаването на текстови съобщения от партньорките си, но тези с по-висока активност – инициатори на много есемеси – са били по-малко удовлетворени от връзките си.

„Може би мъжете, които са на път да излязат от връзката си, предпочитат да пишат, тъй като това не е лична комуникация лице в лице“, коментира Лори Шейд, един от авторите на изследването.

Изследването показва, че честото разменяне на съобщения не е здравословен навик. И все пак проучването изтъква, че „правилните съобщения“ могат да засилят връзката между двама души. Например мили съобщения, които да накарат другия да се усмихне, или окуражителни думи във важен момент.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари