IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да представите гаджето на вашите по празниците?

24 декември 2018 16 15

Бъдете стратег и няма да съсипете ничии празници

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Коледа и Нова година са семейни празници и идеалният повод да представите половинката си на роднините. Имайте предвид, че подобни събирания са стресиращи както за вас, така и за него, така че е хубаво да се подготвите предварително по възможно най-добрия начин. Понякога семейството е прекалено любопитно и задушаващо и може да се случат конфузни ситуации, които да ви изнервят, а него да изплашат.

1. Подгответе половинката

Задължително условие за гладкото запознаване е да предупредите любимия човек какво го очаква. Опишете му накратко с кого ще се вижда и за какво трябва да внимава. Можете да споделите какви са интересите и хобитата на вашите близки, за да му е по-лесно да започне разговор с тях. Също така, ако има теми, които не трябва да засяга, хубаво е да му ги кажете навреме.

2. Говорете със семейството си

Вие най-добре знаете какви са вашите роднини, така че опишете партньора си предварително и ако трябва им направете инструктаж как да се държат с него.

3. Направете дома си уютен за него

Ако той ще спи у вас, е хубаво да се съобразите с начина му на живот и да му осигурите необходимите „удобства“. Хранителните му навици също могат да станат причина за напрежение, затова е хубаво предварително да сте предвидили какво ще има на трапезата, за да не давате повод на родителите си да го сметнат за претенциозен или любезен, ако има по-специфични навици.

4. Помогнете му с подаръците

Със сигурност ще блесне в очите на вашите родители, ако се покаже като „предвидлив“ джентълмен и ги зарадва със смислени и желани от тях подаръци. Маниерите са едно от първите неща, които правят впечатление, така че със сигурност ще натрупа няколко червени точки, ако се представи добре в тази посока.

5. Организирайте програма

Представянето на любимия човек пред семейството ще създаде напрежение във всички страни. Особено ако има моменти на мълчание и просто мотаене из дома ви. За да си спестите това, най-добре изгответе програма на съответната вечер и последващите дни – вечеря със семейството, кино, среща с приятели… разходка до някое място извън града през уикенда и т. н. Когато имате план, няма опасност да изпаднете в паника и в конфузни моменти, когато всички се чудите как да запълните времето в празни разговори.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )