IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не сте сигурни дали сте във връзка?

16 февруари 2019 16 15

Не губете повече време в неведение

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Светът на връзките и срещите е достатъчно сложен, за да се вкарвате в допълнителни драми с приятелство в неясни граници. Били ли сте в ситуация, в която сте „почти“ във връзка?

Това означава да сте много близки с човек от противоположния пол, но не прекрачвате границата на голяма интимност. Това е доста объркващо, защото създава у вас копнеж, който може да не бъде удовлетворен. Също така ако се подхлъзнете, ще вкарате много усилия и енергия, които няма да имат желания резултат.

Как да разберете дали имате „почти“ връзка?

Казано с прости думи – ако правите постоянно всякакви неща с един и същи човек, сякаш сте двойка: по цял ден сте заедно, споделяте си тайни, търсите се за съвети, флиртувате, пишете си по цял ден, но на практика не сте във връзка. Това е приятелство, което е минало границата на приятелство, но още не е прекрачило границата на интимна връзка.

Как да процедирате оттук нататък

В случай, че сте в „почти“ връзка, можете да продължавате по този начин само с идеята, че тя ще прерасне във връзка. Тъй като вие не знаете със сигурност дали ще се случи това, трябва да си изясните какъв полезен ход имате в ситуацията:

- Искате ли със сигурност да имате връзка;

- Можете ли да запазите отношенията си с този човек, ако той не иска да имате връзка;

- Как ще се почувствате, ако този човек напълно изчезне от живота ви.

Най-сигурният начин да разберете точно какви са отношенията ви с този човек е да поговорите открито с него. Споделете му как усещате отношенията помежду ви, какво изпитвате вие към него и как бихте искали да се развият вашите отношения.

Има три изхода от тази ситуация:

1. Той е на една вълна с вас

Това е най-лесният вариант и от тук нататък лесно ще влезете в истинска връзка, която ще консумирате като двойка.

2. Той иска да сте само приятели

Тогава трябва да решите дали можете да овладеете очакванията и желанията си и да продължите интензивно да общувате с него, както досега или не. В случай, че решението му ви наранява, може би е по-добре да се дистанцирате временно, докато не намалее интензивността на чувствата ви.

3. Той също като вас не знае какво се случва

Разговорът помежду ви е задължителен. Разберете дали ще опитате да изясните дали приятелството ви не може да стане истинска връзка или пък ще разредите малко комуникацията и близостта си, за да влезете в границите на чистото приятелство.

Каквото и да решите, за да не стават грешки и недоразумения, бъдете искрена и пряма с него.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари