IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партньорът не ме обича, но не мога да го пусна!

28 февруари 2019 16 00

Какво смята психологът?

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Срещаме се с приятеля ми вече две години, но наскоро той предложи да си тръгне. През последните девет месеца на няколко пъти се разделяме, а после се събираме. Сега той е зает с кариерата си, аз го подкрепям във всичко, но чувствам, че той не ме обича. Боли ме, но не мога просто да прекратя нашите отношения. Не се виждаме цял месец, но нещо ме тегли към него. Всеки път, когато се надявам, че всичко ще бъде различно – той ще ме оцени и всичко ще потръгне, нещата се повтарят. Понякога той се отнася към мен с нежност и топлина, но чувствам, че не ме обича. И това ме наранява. Самият той казва, че не се страхува да ме загуби, защото смята, че няма къде да отида. В резултат на това отново започвам да мразя себе си, че не мога да му се противопоставя.
Даниела, на 24 години

Даниела, изглежда, че ти самата си наясно, че той не те обича и няма нужда някой да ти го казва. В същото време продължаваш да се надяваш на промяна в отношението му.

Партньорът ви държи близо, но без да ви позволява да се приближите или да се отдалечите. Защо прави това? Може би очаква да се срещне с друга жена, която му подхожда повече от теб. Той чувства нуждата от близка връзка, така че не бърза да прекъсне вашата. Партньорът ви е заявил, че не вижда общото ви бъдеще. С това показва, че всеки път, когато се приближите до него, той не може да обещае нищо.

Сега е важно за вас да сте наясно със себе си, да разберете какво ви държи в една връзка, която не може да ви даде нищо.

Замислете се защо е важен за вас и ви кара да се върнете към него отново. Може би прилича на връзка от миналото? Ако не сме получили достатъчно любов в детството, ако родителите ни са игнорирали нашите желания, можем да приемем такава връзка като норма. Човек, който е израснал в такова семейство, често бърка истинската интимност с подобен опит за отхвърляне.
Лариса Харланова, психоаналитик, за psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари