IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 причини да зарежете мъжа, когото обичате

3 април 2019 15 00

Само любов не е достатъчна

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Любовта е основателна причина да имате сериозна връзка с мъж. Но тя не е достатъчна. Понякога, колкото и да обичате дадена личност, вие се чувствате нещастни и потиснати, не виждате бъдеще и сякаш сте в капан. В началото вероятно правите опити да промените това, но накрая се връщате в изходна позиция. Тогава решението е едно – трябва да го напуснете.

Вероятно това решение е минавало през главата ви, но все си повтаряте колко го обичате и сама стоите оплетени в мрежа, която ви кара да се чувствате нещастни. Спрете да оправдавате всичко с любовта, в тези ситуации просто трябва да си тръгнете:

Партньорът ви е агресивен

Замислете се – жертва ли сте на вербална или физическа агресия у дома? Не забравяйте, че ако някой ви обича, той няма да ви наранява по никакъв начин. И колкото и пъти да обещава да се промени, насилникът в повечето случаи си остава насилник.

Нуждите ви не са посрещнати

Всеки човек си има нужди и очаква в една връзка те да са посрещнати. Ако например вие не получавате подкрепа, разбиране, помощ, уважение, колкото и той да повтаря, че ви обича, ще се чувствате нещастни. Опитайте да поговорите с него, но ако нещата не се променят, не си губете времето и намерете по-подходящ партньор за вас.

Правилният човек, грешното време

Това е една от най-патовите ситуации – намерили сте идеалната половинка, но искате различни неща. Може би вие сте готова за семейство, а той още иска относителна свобода и да гради кариера. Или обратното. Подобни различия са пагубни за една връзка, защото се движите с различно темпо и имате различни цели.

Тежка ревност

Мъдрите хора са го казали – ревността убива любовта. Ако половинката ви е патологичен ревнивец, това ще е повод за постоянни скандали и неразбирателства. Ще се чувствате като в клетка, постоянно ще се обяснявате и в крайна сметка пак ще усещате неговото недоверие, Подобна връзка само се разкъсва с времето. Опция е заедно да посетите консултант, за да откриете корена на неговата ревност, но ако и това не помогне, е по-добре да го напуснете.

Веднъж неверник – завинаги неверник

Изневярата е нещо, което трудно се преживява. По-лошото е, че веднъж кръшнал, доверието помежду ви е разклатено и той може лесно да повтори тази грешка. Вие ще се превърнете в детектив и една ревнива жена, която вече наранена веднъж, ще го дебне и ще рови из вещите му, което той няма да приеме никак добре и накрая ще сте във вихрушка от постоянни скандали.

Напускането на човек, когото обичате е много сериозно и трудно решение, но преди всичко трябва да мислите за себе си и своето щастие. А само любов не е равна на щастие. Ако не се чувствате добре във връзката си, колкото и силни да са любовта и страстта, вземете това решение и си тръгнете от него.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

titia ( преди 4 години )
napravila sum go predi dosta godini i ne sujaliavam . po- dobre sama otkolkoto mamena
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар