IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с бившата на половинката

26 април 2019 15 15

Кога да замълчите и кога да се намесите

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Понякога миналото не си остава в миналото. И колкото и да не ви е приятно да се разправяте с бившата на любимия, се налага. Особено ако все още имат какво да делят – деца, имущество, домашен любимец, обща ипотека и т. н.

В името на спокойствието, вероятно ще стиснете зъби и ще преглъщате някои неща, но може ли това да продължи вечно? Преди да предприемете крайни мерки, опитайте следните неща:

1. Стойте далече от личните им отношения

Бившата на партньора ви буквално му вгорчава живота и ви иде да се намесите и да я поставите на мястото ѝ. Недейте! Токсичните хора обожават драмата. Не възнаграждавайте бившата му, отделяйки ѝ повече внимание от необходимото. Запомнете: не можете да контролирате действията ѝ, но можете да контролирате своите собствени. Освен това рискувате да попаднете в кофти ситуация, ако тя извърти намесата ви по грозен начин срещу вас пред него.

2. Поставете връзката си на първо място

Не позволявайте на нищо да опорочи връзката с половинката – особено бившата му. Връзките изискват работа и ако си имате такава с токсична експоловинка и започнете да обвинявате своя партньор и да му пилите за нейния тормоз, само ще разбиете уважението и любовта помежду ви.

3. Подкрепяйте го

Ако мъжът ви иска да говори за проблемната си отминала връзка/брак, бъдете до него и го изслушайте. Опитайте се да не го съдите и му покажете, че може да разчита на вашата подкрепа. Вдъхнете му увереност.

4. Поставете граници

Подкрепата не означава, че неговата битка с бившата е и ваша. Той е човекът, който трябва да я постави на мястото ѝ, за да може тя да присъства минимално в живота ви. Ако вие се опитвате да инициирате разговори за техните отношения, рискувате да подразните и двамата. Това, което може да направите, е да покажете на своя партньор, че техните отношения ви тормозят и че той трябва да сложи ред. Ако той не реши да уважи искането ви, проблемът става между вас двамата, а не между вас тримата.

5. Намерете начин да отпушите

Вероятно цялата тази ситуация с намесата на бившата му в живота ви, ви причинява сериозно напрежение и трябва да намерите отдушник. Открийте начин да отпуснете парата. Емоционалното ви състояние е важно.

И не забравяйте: Тя може да е неговото минало, но вие сте неговото бъдеще!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари