IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 очаквания, които не трябва да имате спрямо половинката

1 април 2019 15 00

Нереалистични са

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всеки има определени очаквания спрямо партньора си. И докато някои са съвсем в реда на нещата, други може да са напълно нереалистични и ненужни. Често връзките не оцеляват, именно защото партньорите имат погрешни очаквания един към друг.

За да имате здравословна и щастлива връзка, ето кои очаквания трябва да оставите настрана:

Да очаквате той да чете мислите ви

Дори да сте заедно от години, не очаквайте той да предвижда всеки ваш ход и мисъл. Не се сърдете и ако не го прави. В крайна сметка няма как да е в главата ви и да предвижда какво искате. Реалистичните очаквания са да разчитате на това той да помни рождения ви ден, да знае любимото ви цвете и да уцелва любимото ви вино.

Да изглежда винаги перфектно

Само в социалните медии и телевизията хората изглеждат перфектни по всяко време. В реалния живот това няма как да се случи. Преди да тръгнете смело с такова изискване към партньора си се замислете дали и вие изглеждате перфектно по всяко време?

Да сте на едно мнение

Хората не са еднакви и няма как да са на едно мнение за всичко. Хубаво е да се разбирате, но имайте предвид че градивните неща и истината често се раждат в спора и това да имате различни становища по въпросите е нещо хубаво.

Да се грижи за къщата и всичките ви нужди

Съвсем логично е да искате от партньора си да отговаря на нуждите ви. Но бъдете реалисти – той едва ли е супермен и може да огрее навсякъде, включително и да ви отмени в домакинските задължения. Важно е да разчитате на неговата помощ, но не за всяко дребно нещо.

Да не се променя

Хората се променят и това е неминуемо. Вие самите се променяте и нямате право да искате от половинката си да не го прави.

Когато става въпрос за секс

Дори да сте омъжена, не трябва да очаквате интимност от партньора си всеки път, когато вие имате желание. Вашата половинка не е машина. А и сексът е много по-хубав, когато и двамата сте на вълна интимност.

Да жертва кариерата си

Едно от най-лошите очаквания, които можете да имате към партньора си, е да компрометира кариерата си заради вас. Да, вие сте неговата половинка и не е редно да сте на „второ място“ след работата. Но понякога се налага да проявите търпение, да направите компромис и да оставите важните работни неща да бъдат на фокус в живота на любимия човек. Това е временно и напрегнатият период все някога ще мине.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари