IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да му признаете, че сте излъгали

28 юли 2019 15 15

Без това да съсипе връзката ви

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Доверието е изключително важно във всеки тип взаимоотношения. За съжаление обаче хората сме така устроени, че нерядко лъжем било то с идеята, че е за добро или не. Дори „белите лъжи“ са преиначаване на истината и могат да наранят човека до вас, когато ги разкрие.

Има случаи, в които човек наистина избира лъжата като по-малкото зло и след това трябва да си понесе последствията. Ако до себе си имате разбиращ и прощаващ партньор, ще ви е доста по-лесно да се разкаете пред него. Тези съвети ще ви помогнат да признаете лъжа и да спасите връзката си:

1. Признайте докато е време

Лошото на една лъжа е, че тя винаги води след себе си още куп лъжи. Ето защо доста хора в крайна сметка избират да си признаят, дори да са изкривили истината за добро. Признанието и моленето за разбиране и прошка за някои е доста трудно. Представете си обаче как бихте се почувствали, ако вие сте от другия ѝ край и партньорът ви ви лъже? Бъдете смели и си признайте, докато не сте попаднали в колелото от лъжите и стане прекалено късно за прошка.

2. Извинете се

Покажете му, че съжалявате за лъжата си. Не го винете и не го превръщайте в причина за лъжата, дори тя да е била с цел неговото благополучие. Нека той да разбере, че сте наясно с последиците и че не приемате лъгането за нещо редно и необходимо.

3. Обяснете причините

Мотивът за лъжа може да бъде решаващ за това дали връзката ви ще просъществува занапред и дали той ще ви има доверие отново. Аргументирайте се, споделете какъв е бил мотивът ви и колко зле сте се чувствали, когато сте го излъгали. Той трябва да е наясно, че вие също изживявате тази лъжа и не планирате да повтаряте поведението си.

4. Попитайте го как се чувства

Вие вече сте споделили как се чувствате, сега е време да разберете и до каква степен вашата лъжа е афектирала половинката ви. По всяка вероятност той е объркан и наранен. Може да чувства, че е загубил доверие във вас. Изслушайте го внимателно и го попитайте според него как случилото се ще рефлектира върху отношенията ви.

5. Покажете разбиране

След като всеки от вас е излял чувствата си, обяснете че осъзнавате тежестта на случилото се и ще приемете последствията – т. е. ако се налага ще изчакате той да преживее шока от лъжата и постепенно да възвърне доверието си във вас. Не го пришпорвайте, след като е бил излъган, той има нужда да почувства, че отново има контрол над ситуацията.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари