IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Захаросай връзката си, за да стегне

27 март 2009 14 46

Имаме предвид да ръсиш нежни думички на любимия, за да имате наистина здрава и влюбена връзка

Е, малко сладникав привкус на отношенията с гаджето тиняма да навреди. Снимка: sxc

Е, малко сладникав привкус на отношенията с гаджето тиняма да навреди. Снимка: sxc

Разни сладникави обръщения между гаджета като „зайо“, „мечо“, „прасковке“ и особено баналното „милооо“ обикновено звучат толкова лигаво, че ти става лошо.

Тези захаросани псевдоними, както и малките шегички, които само ти и приятелят ви разбирате, обаче съвсем не са без значение за една връзка.

Всъщност те са индикатор за доверие, специално отношение и споделяне помежду ви.

Дори американско проучване, резултатите от което бяха оповестени миналата година, показва, че колкото повече тайни кодове има между двама партньори, толкова по-удовлетворяваща и стабилна е връзката им.

Според психолозите това се дължи на факта, че специалните обръщения намекват за вашето собствено мини-общество и интимността в него.

От друга страна експертите са на мнение, че ако между двама души липсват подобни нежности, то те рядко си казват и „Обичам те“, а това определено говори за липса на устойчивост в отношенията им.

В началото на една връзка например се използват сладки и „хранителни“ любовни названия и това не е случайно.

Нормално е да свързваш новата си тръпка с любима храна и да искаш тя да е с теб постоянно, както можеш да носиш със себе си шоколад, портокал, карфиол или дори тиква.

Това е едновременно позитивна и обвързваща асоциация, която определя любимия човек като перманентно желан и приятен.

Когато пък гаджето ти се превръща в домашен любимецкотенце, зайче или нещо подобно, това създава една невидима граница за околните.

Така хем показваш, че той е важен за теб, хем предупреждаваш, че е запазена територия.

Често, когато мине известно време, вашите шеги и обръщения се променят след общите ви преживявания и натрупани спомени.

Той става „лъвче“, когато си спомниш колко агресивен е бил към някой друг мъж, флиртуващ с теб. Или се превръща в „тигър“, ако например е бил ужасно нетърпелив и ти се е нахвърлил още в асансьора някоя вечер.

Но тези псевдоними имат положителна роля във връзката само когато не засягат човека отсреща.

Ако някой път сте били на екзотична вечеря и след това продължаваш да го наричаш „миризливко“, едва ли между вас цари любовна атмосфера.

А и ако ти си „крокодилче“-то, защото всеки път, когато си с онази зелена маска за регенериране на кожата, той те вижда и се стряска, изобщо няма да ти приятно.

Ние сме абсолютно съгласни, че кодираните шеги и специалните обръщения могат да бъдат супер забавни и мили, стига да не използваш бебешко гукане и да не преиграваш, нали?

КоментариКоментари