IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ретросексуални трепети

24 септември 2009 14 37

Намирането на стари връзки в Мрежата вече си има име. И описание

Старата любов вече се наричала ретросексуална. Снимка: Dreamstime

Старата любов вече се наричала ретросексуална. Снимка: Dreamstime

В първия момент решихме, че ретросексуален е нещо като старомоден мъж, който усилено виси пред вратата ви с букет цветя.

Не.

Т.е да, но вече не означава само това.

По-новото определение на думата, излязло тези дни в „Добро утро, Америка“, е „човек, който се свързва с бивше гадже и отново започва да има отношения с него“.

Потресаващо.

Онзи таен навик да се рови за снимки на бивши гаджета в Мрежата вече е термин и определя поведение, което се оказа много често срещано в социалните мрежи.

Желанието да видиш на какво приличат бившите ти тръпки е напълно обяснимо.

Те са част от миналото (добро или лошо такова) и разглеждането на познатите, но леко променени физиономии карат човек да се чувства по-млад, спомняйки си отминали моменти.

Така поне обясняват специалистите.

Вече има случаи и на щастливо приключили търсения, като това на мацка от Чикаго, която минавала 30-те, но все още не била намерила подходящ партньор.

Сетила се за момчето, с което се целувала за първи път, намерила го във Фейсбук, заприказвали се и се оженили няколко седмици по-късно.

Ужасно романтично, нали.

И ужасно ужасно, ако в момента имате връзка и ей така, от чисто любопиство, решите да видите как е бившият ви приятел.

Има сериозна опасност подновените отношения да съсипят това, което имате.

Основната причина е, че върху цялата особа на бившия има едно леко меланхолично сияние. Лошите черти са забравени, той вероятно вече не е с коса до раменете, както в гимназията и отдавна е прибрал китарата на тавана.

Има завидно служебно положение, забавен е повече от преди и след четвъртото съобщение ще се озовете в ситуация „влюбена като ученичка“.

Както и „другата“ онлайн-любов, при която „обектът“ абсолютно непознат, така и тук ги има същите опасности и приятни страни.

И тъй като забрани от рода на „никога не търсете бившите си приятели във Фейсбук“ изобщо няма да помогнат, имайте едно на ум.

Ретросексуалните не винаги приключват щастливо женени.

КоментариКоментари