IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не бива да се спори с жена?

3 септември 2019 09 30

Ето 5 начина да излезете от ситуацията

Istockphoto

Мъжете не бива да спорят с жена, защото само ще си изпатят. Това доказват учени от Каролинския институт в Стокхолм. Според тях представителките на слабия се представят по-добре в това заради особеностите на паметта им. 

Жените имат способността да помнят в подробности конкретни събития, разговори, емоции, позиционирането на предмети в пространство или действията на хората около тях. Това им дава предимство пред мъжете, които не умеят да запаметяват такива подробности. 

Благодарение на епизодичната си памет, дамите трудно биха загубили някой спор. Те помнят какво са яли преди седмица или какво са им казали на раздяла, дори тя да е била преди няколко месеца. 

Резултатите, цитирани от "Daily Mail", са събрани от над 600 изследвания, проведени от 1973 г. до 2003 г. те обхващат над 1,2 милиона души. 

Иначе, мъжете все пак не са най-ощетени. Оказва се , че те нямат проблем да намерят къде се намира колата. Причината е, че помнят по-добре пространствена информация. 

Как да излезете тактично от спор с жена?

Все пак, ако не се откажете в самото начало и искате да надвиете половинката си, може да следвате следните правила:

1. Нейните думи по нейната глава

Всеки казва много истина в гнева си. Ако се вкопчите в някоя фраза, която тя е употребила току що и я потворите среяу нея, тя може да промени тона си и да смекчи разговора. 

2. Чувство за вина

Това винаги работи, защото някои жени са твърде емоционални. Когато започнете да спорите и се карате продължително време, опитайте се да й вмените чувство на вина. Понякога мъжете се изкарват за жертви и по този начин успяват да получат благосклонността на половинките си. После й кажете няколко думи и тя ще се разнежи. 

3. Признайте вашата вина

Не обвинявайте и нападайте само жената. Признайте и вашата вина, с което ще спечелите доверието й. Ако й кажете, че вие грешите и сте съгласни с мнението й, ще успеете да се измъкнете по-лесно от сиртуацията. 

4. Успокойте я 

Когато човек е ядосан, говори какво ли не, дори може да премине на другата крайност - агресия. Когато тя плаче или ви удря с ръце по гърдите, просто я гушнете и така ще я успокоите. 

5. Мълчание

Някои жени се нервират още повече, когато мъжът не отговаря на въпросите им и не ще да дава конкретни обяснения. Просто я гледайте в очите и я оставете да говори. След известно време ще се измори и спре сама. 


 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари