IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Умора, неувереност... Защо той отказва секс?

4 септември 2019 17 50

Ето 5 причини

Istockphoto

Смята се, че мъжете по-трудно преживяват липсата на активен полов живот и се нуждаят по-често от ласки, в сравнение с жените. Когато не искат да правят секс, дамите се извиняват с оправданието, че ги боли глава, но мъжете също могат да извадята куп причини, заради които да отказват. 

Пониженото либидо е една от основните причини за липсата на желание за секс. Освен нея, има още няколко други фактори, които имат значение. 

Ако имате конфликт с приятеля си, то неразбирателството между вас може да го кара да страни. Но когато не сте се карали, помислете какво може да го тревожи. 

Ето няколко причини, заради които мъжете отказват секс: 

no sex

IStockphoto

1. Умора

Стресът и напрежението в работата могат да окажат негативно влияние върху сексуалния ви живот. Дори и той да има желание да правите нещо, то може много бързо да се изпари, когато положи глава на възглавницата или седне пред телевизора. Умората намалява желанието за секс или е причина мъжът да не може да свърши. Ако половинката ви има нужда от почивка, не пришпорвайте нещата, и утре е ден!

2. Липса на увереност

Мъжете на определена възраст започват да стават по-неуверени в себе си. Ако излизате отскоро и сте спали 1-2 пъти, то той може би се притеснява, че няма достатъчно опит или подходящата физика, за да задоволи вашите очаквания. Има и вариант да навлиза в така наречената криза на възрастта, при която се притеснява за външния си вид и представянето в леглото. Опитайте се да поговорите и изясните причините. 

3. Има друг човек 

Ако мъжът до вас е увелечен от друга жена, нищо чудно, че не желае да правите секс. Той може да се трезае от угризенията дали да бъде с нея или вече е правил секс с нея и е прекалено уморен, за да задоволи и вас. Наблюдавайте поведението му. Някои неща като заключване на телефона, криене на съобщенията или нескопосани лъжи ще ви насочат, че се интересува от друга. 

no sex 2

IStockphoto

4. Не го привличате 

Когато връзката е по-дълга, мъжът и жената се променят и занемаряват с годините. Понякога дрехите, с които сте облечена или вашата визика може да действа негативно на мъжа. Излишните килограми, липсата на грим и секси бельo, пъпките по лицето, го отблъскват. За да промените нещата, опитайте се да излезете от битовизма и направите нещо нестандартно с външния си вид. Пробвайте и с някои афродизиаци. 

5. Депресия 

Когато мъжът изпадне втова състояние, може да не полага усилия за поддържане на страстта във вашата връзка. В някои случаи на псично ниво с крие сериозен проблем, заради който сексът и нуждата от това да бъдеш обичан, остава на заден план. 

Ако усетите, че вашият мъж е станал по-затворен, занемарил се е и няма желание за нищо, не бързайте да го съдите. Това само може да влоши положението, защото при депресия той ще отрича. Потърсете специалист, който да разговаря с него и установи какво го притеснява и причинява меланхолията му. 


 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари