IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сексуален травматизъм? Има, и боли

10 май 2010 13 09

Най-опасите места и травми, получени заради секс

Не на дивана. Снимка: Dreamstime

Не на дивана. Снимка: Dreamstime

И ако си мислите, че някое от прекрасните иновативни и неконвенционални диванчета би служило прекрасно, както като аксесоар на дневната ви, така и като още едно място за страстни сексуални забавления – забравете.

Поне за второто.

И не го казваме, защото през почивните дни  изведнъж сме се превърнали в строги пуритани и морални сноби, а за да ви предпазим от неприятния досег с на т.нар. сексуален травматизъм.

Както си личи от името, това е кажи – речи всяка травма, получена преди, по време и след, или обвързана по какъвто и да е начин с половия акт.

И ако най-голямото, което сте преживели се свежда до някоя – друга сининка или одраскано, изобщо не трябва да подценявате последиците от неразумния секс.

Ако не вярвате, питайте англичаните.

Британски социолози, решили да изследват сексуалния травматизъм и открили, че от него страда всеки трети британец.

В анкета по телефона 40% от запитаните са признали, че едва на сутринта са откривали получените по време на секс през нощта травми.

В 60% от случаите пламенните любовници са споделили, че обхванати от огъня на страстта не им е било до болките в гърба или лакътните стави.

Около 5% от британците са съобщили, че травмите, получени по време на секс, са ги накарали да потърсят лекарска помощ и да си вземат болнични.

Според учените едно от най-опасните места за секс е диванът.

Коварството на въпросната мебел, присъстваща неизменно във всеки хол, е в това, че пламенните любовници се отдават на ласки, преди да са завършили романтичната вечеря и да са прибрали съдовете.

Именно парчета от чаши и чинии са основен фактор за получените травми.

Сред опасните места за секс са също стълбите, семейните автомобили, душ кабините, столовете и кухненската маса, тоалетните и вградените шкафове в офисите.

Всеки десети анкетиран е признал, че той самият или партньорката му са падали от леглото, а всеки 50-и британец - от пералнята.

Най-разпространените травми по време на любовната игра са тези на гърба, растежението на мускулите или сухожилията, синините по гърба от силното триене на тялото, спазмите в шийните мускули, увреждането на лакътните и коленните стави, синините по раменете, проблемите с китките и дланите.

Енергичните любовници могат да причинят сериозни материални щети, са установили британските социолози.

Най-често по време на секс те чупели чинии и чаши, легла и рамки на картини.

Особено страстни британци са успявали да строшат дори стени, врати и ракли.

Според медици съществуват три основни причини за сексуалния травматизъм: неопитността, необуздаността и прекомерната изобретателност - стремежът на партньорите да правят нещата "като на кино".

Ама вие сега да не откажете секса??

КоментариКоментари

evito0o1 ( преди 13 години )
Britmusiclover ( преди 13 години )
Миналата година и ударих жестоко главата в стената, докато го правихме - чак ходих на скенер. Секса е опасен!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Jasmine Verde ( преди 13 години )
keiti ( преди 13 години )
О, и моят си е доста надарен, но пък толкова си ме обича, че го прави много предпазливо и мисля, че намерихме златната среда. Много е готино любовната игра да е страстна и груба, а сексът-бавен:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
tedence ( преди 13 години )
тук не пише обаче за травми по гениталиите от прекалено бурен и груб секс, които аз доста често имам:) обичам такъв секс, но проблема идва от там, че приятеля ми е доста надарен и когато станем по-бурнии нахъсани, на другия ден не мога например да правя секс:)на това аз му викам сладка болка:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Baba Pena ( преди 13 години )
аз съм имала доста травми =) и наистина боли постфактум
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 13 години )
Обичам шумен секс хохо, да падат чаши чини маси, да се чува! :Р
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар