IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 неща, които убиват сексуалната и възбуда

8 май 2012 13 00

След дълга връзка трябва да бъдете по-внимателни с партньорката си в леглото

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Има причина, поради която вие и съпругата ви след 20 години брак, не сте така страстно ненаситни един към друг в леглото, дори и когато полагате усилия за това. Според ново проучване на Journal of Sex & Marital Therapy /Дневник на секса и брачната терапия/ при жените в дълготрайни връзки се забелязва понижаване на нивото на сексуално желание – с около 0,2% всеки месец, докато при мъжа то си остава същото. (Още една причина да предпочетете по-страстна партньорка още в самото начало!)

"Някои изследвания сочат че някъде между шестия и трийстия месец връзката преминава от страстна в любовна – отношенията между партньорите стават по-нежни и любвеобвилни, вместо да се стремят непрестанно да разкъсват дрехите си." казва докторът на философските науки и ръководител на изследването Робин Милхаузен, сексуален изследовател към Университетът Гуелф в Онтарио.

И така, вие ли сте виновен за липсата и на желание? Не е задължително, казва Милхаузен. „За жените, които по принцип са с по-слабо сексуално желание, преминаването към по-дълбоката емоционална връзка може да намали вълнението от секса и в нова връзка."

Но въпреки това вашите действия са от значения. Помолихме няколко сексолози да хвърлят светлина върху най-лошите неща, които мъжете правят вкъщи или в леглото, за да отблъснат партньорката си. Дайте си обет никога повече да не повтаряте следните действия и сексуалният ви живот ще се подобри:

1. Да игнорирате външния ѝ вид

„Мъжете в дълготрайни връзки имат навика да престават да отбелязват, когато партньорката им изглежда добре, а голяма част от сексуално желание на жената зависи от самочувствието и" казва д-р Иан Кернър, сексуален консултант и автор на She Comes First /Тя е на първо място/. Решението на този проблем, препоръчано от Кернър, е просто: Правете и по няколко дребни комплимента всеки ден, само за да и покажете, че е секси.

2. Да я стресирате

Не я натоварвайте или разпитвайте за нейните оргазми, казва Марниа Робинсън, автор на Cupid's Poisoned Arrow /Отровната стрела на Купидон/. Тя съветва да сте отпуснати и концентрирани върху закачливото докосване. „Това означава без всякакъв стрес и за двама ви за това дали се представяте добре.

Оставете нещата да се случват, или да не се случват, от само себе си. Хубавият секс е свързан с контакта и чувственото задоволяване, а не се измерва с бройката на постигнатите оргазми." А към това да останете спокойни и релаксирани има и бонус: „Спокойствието значително подобрява ерекцията", казва Робинсън.

3. Да използвате порно филмите за сравнение

Хубаво е сексът да е страстен и горещ, но е хубаво и да се придържате към реалността. С други думи забравете страхотният трик, който сте харесали по еротичния канал. „Само защото сте видели някоя сексуална поза във филм, това не означава, че е безопасна или задължително ще ви достави удоволствие" съветва Робинсън.

Освен това може да не допадне и на партньорката ви. „Ако имате нужда от допълнителна стимулация, за да бъдете с партньора си, може би трябва да понамалите свръх стимулирането. Един презадоволен и съответно обезчувствен мозък също може да сметне секса за по-малко възбуждащ. Когато възвърнете нормалната чувствителност на мозъка си, стандартните секс практики ще започнат отново да ви вълнуват." Време е да преоткриете удоволствието от мисионерската поза.

4. Да пренебрегвате устните ѝ

Д-р Кернър отбелязва, че когато мъжете започнат да се отпускат в една връзка, подходът им към любовната игра става пряко насочен към моментите, водещи директно до секс. „Ала женското сексуално желание не функционира като бутон на лампа, която може да включите или изключите. То е по-скоро като ключ за плавно затъмнение." Дребните жестове на интимност, като целуването и прегръдките могат да я предразположат. Но не претупвайте нещата и не очаквайте от нея да се възбуди моментално, съветва д-р Кернър.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

dariana ( преди 11 години )
Порно филмите определено са лош избор, а към г-н Стамат - явно на такива жени си попадал, има жени, които обичат изцяло да владеят положението в леглото макар по този начин да стряскат до известна степен партньора си:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Стамат ( преди 11 години )
А жените требе да си лежат и да чакат ние да свършим всичката работа. Нали искате еманципация! Това не е решаване на неравноправието, като правим всичко така, че да е угодно само на единия пол!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар