IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петте ползи от добрия секс

19 април 2006 12 22

Ясно е за всички, че сексът сближава партньорите, подбрява настроението, вдъхва самочувствие и изобщо човек се чувства истински жив.Има обаче и няколко конкретни ползи от секса, обясняват лекарите

Петте ползи от добрия секс

Ясно е за всички, че сексът сближава партньорите, подбрява настроението, вдъхва самочувствие и изобщо човек се чувства истински жив.

За дамите обаче има и съсем конкретни ползи от секса и по-точно от оргазма, обяснява д-р Арлен Голдман, автор на книгата „Тайните на сексуалния екстаз“.

Намалява кръвното налягане

По време на секс мускулите се свиват и кръвното налягане се повишава, но след това настъпва моментът на пълно отпускане на цялото тяло, което логично намалява и напрежението в кръвоносните съдове.

Подобрява съня

В момент на върховно удоволствие се отделят ендорфини, които са естествените „успокоителни таблетки“. Именно по тази причина веднага след секс повечето хора потъват в сладка дрямка.

Изгарят се калории

Половин час любовна игра, увенчана с оргазъм, изгаря 200 калории, обясняват лекарите. Какъв по-добър начин за поддържане на форма от това!

Премахва болката

Ендорфините и окситоцинът, които се отделят по време на секс, намаляват усещането за болка.

За това, ако наистина ви боли глава, помолете половинката ви да ви помогне с лечението.

Подтиска желанието за „нещо сладко“

Освен гореизброените вещества, по време на секс се отделя и фенилтамин, който подтиска апетита и по-точно желанието за нещо сладко.

В комбинация с изгорените 200 калории само за половин час, сексът е един от най-полезните спортове, стига да се практикува разумно и с необходимите предпазни средства.

КоментариКоментари