IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Говорим си за секс в еднополова компания и с насмешка

12 май 2006 11 28

При проблем в сексуалния живот българинът си налага автоцензура и не търси помощ от лекар при нужда

Говорим си за секс в еднополова компания и с насмешка

Българите са склонни да говорят за секс, но в еднополови компании и то с насмешка, оценка и коментар, обяви на пресконференция днес сексологът доц. Румен Бостанджиев.

По думите му при проблем в сексуалния живот българинът си налага автоцензура и не търси помощ от лекар при нужда.

Мъжете рядко знаят каква помощ точно търсят и как може да бъде решен проблемът им. Професионалната общност в България все още не е достатъчно компетентна, не са изградени добре връзките между специалистите как и къде да насочат пациента, добави Бостанджиев.

Урологът доц. Чавдар Славов заяви, че у нас няма специалност андрология, а 50 на сто от всички мъже са имали проблеми с простатата. 52 на сто от мъжете между 40 и 70 години имат проблеми с потентността.

Славов допълни, че един милиард и половина хапчета за подсилване на мъжката мощ се изписват месечно по света.

Всеки мъж от 16 години нагоре има проблем с простатата, но е от различно естество. 152 милиона мъже по света имат сексуални проблеми, но само 15-20 милиона търсят помощ.

Нарушената сексуалност при мъжа се отразява и на либидото и оргазма на партньорката, което прави проблема двоен, каза още той.

КоментариКоментари