IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ерогенните зони на жените: Къде да докосват мъжете

28 октомври 2013 11 10

Женското тяло е като минно поле – натиснете ли подходящата точка, жената ще избухне от възбуда

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Пренебрегването на ерогенните зони е една от най-честите грешки на мъжете. Пропускането на тези важни точки от женското тяло превръща секса просто в сексуален акт, а не в нещо изключително вълнуващо и за двамата партньори. Женското тяло е обсипано с ерогенни зони, така че мъжете определено могат да нагорещят обстановката, стига да знаят как.

Всъщност дамите са различни и това, което се харесва на една, може да не впечатлява особено друга. Сексоложката Ейми Джо Годард отбелязва: „Много мъже правят грешката да докосват там, където знаят, че бившата им приятелка харесва, но забравят, че същата техника може да не проработи при настоящата“. По тази причина всеки мъж трябва да се запознае обстойно с ерогенните точки на жените, защото само така ще знае как да достави удоволствие на всяка дама.

Ето и кои са женските ерогенни зони:

1. Мозъкът. Може би сте чували, че умът е най-големият сексуален орган при жените. Всъщност в това твърдение има голяма доза истина. Една жена обича да чува комплименти и да я карат да се чувства специална. Едва тогава тя може да се отпусне напълно пред своя партньор. За да активирате тази ерогенна зона, трябва да заложите на романтично-мръснишките разговори.

2. Скалпът. Масажът на главата помага да се освободи хормона окситоцин, който осигурява усещане за спокойствие и едновременно с това повишава сексуалното удоволствие. Може да активирате тази ерогенна зона, като нежно масажирате скалпа с кръгообразни движения на пръстите. Съсредоточете се върху основата на главата, а след това се насочете към частта зад ушите.

3. Ушите. Галенето на ушите може да бъде изключително стимулиращо, тъй като върху тях се намират повече от 120 чувствителни точки. Според китайските специалисти докосването на тази зона може да повиши сексуалната енергия в цялото тяло. Запомнете, че ушите могат да бъдат много чувствителни, така че ги докосвайте по-внимателно. Най-добре използвайте върховете на пръстите си.


4. Носът. Обонянието има ключова роля при възбудата на всяка жена. По тази причина дамите отделят такова голямо значение на парфюма на мъжа, с когото излизат. Неговата миризма трябва да им харесва, иначе шансовете му драстично намаляват. Според някои научни изследвания определени аромати възбуждат жените повече, отколкото други. Смята се, че комбинацията между женско биле и краставица е любимата на дамите. Пачулите и джинджифилът увеличават сексуалната енергия, докато иланг илангът повишава сексуалния интерес.

5. Устните. Тръпката от първата целувка увеличава допамина в мозъка, докато целуването с дългогодишния партньор освобождава окситоцина. И двата химикала карат човек да се чувства добре. За да активирате максимално тази ерогенна зона, започнете целувката нежно и деликатно. Може да оставите дори дамата да поведе, така че да ви покаже по какъв начин ѝ харесва да я целуват.

6. Вратът. Стерноклейдомастоидният мускул е този, който свързва основата на черепа под ухото до гръдната кост. Той е особено чувствителен на допир, целуване, хапане и всякакви производни. Най-лесно ерогенната зона се активира с умело хапане на врата.

Снимка: Dreamstime

7. Гърдите. Истината е, че мъжете обръщат по-голямо внимание на женските гърди, отколкото дамите предпочитат. Въпреки това има жени, които изпитват истинска наслада само при лек допир, така че в този случай всичко зависи от вашата партньорка. Някои жени предпочитат внимателното докосване и облизване, докато други се възбуждат от „по-силови“ действия.

8. Кожата. Кожата може да бъде мощен механизъм за възбуда. Жените се побъркват дори от най-малката ласка, стига да е направена в подходящия момент. Може да въздействате върху тази ерогенна точка, като пипате кожата почти незабележимо с пръсти или я затоплите с дъха си. Може да докосвате корема, ръцете, бедрата и т. н.

Снимка: Dreamstime

9. Клиторът. Той е женският еквивалент на пениса, така че няма съмнение, че това е една от най-ерогенните зони в женското тяло. Стимулацията на клитора отново зависи от предпочитанията на вашата партньорка. Вглеждайте се в нейните сигнали и обърнете достатъчно внимание на тази важна зона.

10. Краката. Огромна част от сетивните нерви към мозъка се намират в кожата на краката, но голяма част от хората не се фокусират върху тях. Ако нямате проблем с това, може да смучете или да стискате леко пръстите на краката. Това ще отпусне жената и ще я настрои за още по-палави занимания.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Любител ( преди 3 години )
Ако ми паднеш Миленче поне още една статия ще напишеш
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
teraflop@abv.bg ( преди 10 години )
Да,съгласен съм,че дамите искат доста целуване и галене,за *** две мнения няма.Но виж устните и ушите наистина трябва да се галят и целуват.Изобщо жените са за галене и целувки целите.Но има жени,които не дават много да им галиш и смучеш интимните зони.Жени различни,форми и размери всякакви е сътворил Бог.Всеки има право на щастите!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Бивш форумен търтей ( преди 10 години )
Женско биле и краставица е интересно, но странно защо не се споменава за мсукуса като аромат, а той е доказан афродизиак ! Такива статии трябва да се пускат в мъжките сайтове, за да няма после незадоволени жени. Мъжете като цяло се учат от хард порно филмите, а там няма такива любовни игри и нежности. Отделно някои неща просто са вродени в мъжката природа, мъжът като се възбуди и иска да си го набута колкото се може по бързо в топлата женска *** ! :)Нали знаете, че ние хората сме произлезли от животните, които са егоистични същества по природа. Ако трябва да съм сериозен, то мъжете като цяло може би не заслужават да изпитват същото удоволствие от секса като жените, защото голяма част от тях мислят повече за собственото си удоволствие и не се стараят да задоволят партньорката си. В тази статия не се споменава и нещо много важно, а то е определящо в случая и то е, че всичко това което е описано в тази статия и много други подобни, трябва да се прави с голямо желание и страст, а не като робот, които изпълнява заучени команди ! Тоест човек трябва да изпитва удоволствие от ласките които раздава, това е много важно, за да се получи нещо хубаво и запомнящо се !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар