IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лубрикант за всяка диета

10 март 2014 15 33

Без значение дали избягвате глутена или сте вегетарианци, за вас има специален вид лубрикант

Лубрикант на водна основа; Снимка: yesyesyes.org

Лубрикант на водна основа; Снимка: yesyesyes.org

Известно е, че сексът не само е много приятна дейност, но е и истински приятел на здравето. Той подсилва имунитета и има болкоуспокояващо действие. В много случаи сексът нямаше да бъде толкова добър, ако липсваше лубрикант. Добрата новина е, че човек има възможност да избира между редица различни видове лубрикант и да подбере точно този, който е най-подходящ за него.

Нов вид лубриканти са съобразени с глутеновата чувствителност на хората, с техните вегетариански или други предпочитания. Все пак специалистите съветват да тествате всеки продукт, който сте решили да използвате за пръв път. Сложете малко количество от него върху ръката си и изчакайте реакцията.

Ето и кои са различните видове лубриканти, според вкуса на всеки човек:

1. Изцяло органични. Ако обичате да пазарувате органични стоки, значи определено трябва да се насочите и към такъв лубрикант. Както може да се види от името Water-Based Organic Lubricant е на водна основа с изцяло органични съставки. Лубрикантът, струващ 7 щатски долара, може да бъде намерен в сайта yesyesyes.org. Неговата формула е хипоалергенна – комбинация от лен и смоли на растителна основа, вместо силиконови полимери и петролни деривати.

2. Безглутенови, вегетариански. Не искате да измените на диетата си дори в спалнята? Sliquid е вашето решение. Лубрикантът е нетоксичен, не съдържа глутен, глицерин, глицерол, парабени, пропилен гликол, както и нито една животинска съставка. Той може да бъде намерен на сайта sliquid.com и за него ще трябва да платите 13 щатски долара.

3. Без аромат. Лубрикантът Sylk е направен на водна основа с биоустойчив екстракт от киви. В него няма парабени, аромати, овкусители, силикони, нефт, както и животински съставки. Това предложение, което струва 17 щатски долара и може да бъде намерено в сайта amazon.com, е подходящ избор за хората, които се притесняват за ресурсите на планетата.

4. Вегетариански. Фирмата, създала Wet Platinum Premium, преминала през двегодишен сертификационен процес. С негова помощ тя доказва, че в лубриканта не се съдържат нито животински съставки, нито странични продукти, които да замърсяват неговото качество. Този лубрикант може да бъде намерен в сайта amazon.com и струва 23 щатски долара.

5. За суровоядци, последователи на Палео диетата и хората, които предпочитат домашното приготвяне. Те могат да използват натурални масла на растителна основа. Трябва да бъдат внимателни обаче, тъй като минералното масло, вазелинът и бебешкото олио са неподходящи. Въпросните съставки могат да повредят презерватива и да раздразнят кожата на жената в деликатната интимна област.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари