IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво не знаете за флирта

13 април 2014 11 15

Флиртът е цяло изкуство, което човек овладява с времето и с много практика

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Едва ли има човек, който да не обича флирта. Той е неангажиращ, забавен, интригуващ и зареждащ с положителни емоции. Не всички хора обаче са наясно с неговите тънкости. Дори „специалистите“ в тази област може би не знаят някои доста интересни и полезни неща. Време е да поправите тази грешка, за да се превърнете в още по-неустоими партньори за флирт.

1. Съществуват пет вида флирт. Според Университета на Канзас видове флирт са: традиционен, физически, искрен, игрив и учтив. Докато 25% от всички флиртове попадат в категорията „игриви“, то 30% имат за цел искрено да привлекат отсрещния човек.

2. Контактът с очите може да ви направи по-привлекателни. Това е основният сигнал, с който показвате своя интерес. Следователно това ще привлече още повече някой към вас, който вече ви харесва. Проучвания показват, че ако човек гледа непознат в продължение на две минути, това може да събуди симпатии у него.

3. Гласът ви ви издава. Докато флиртуват, жените са склонни да говорят гладко и бързо. Когато обаче нямат достатъчно интерес, речта им е леко тромава, а в гласа им се усеща досада.

4. Силата на червения цвят е реална. Независимо дали ще изберете червено червило или червена рокля, този ярък и страстен цвят ще привлече всички очи към вас. Изследвания показват, че ефектът на червената рокля не само помага за привличане на вниманието, но също така прави жените да изглеждат по-сексуални.

5. За мъжете възрастта не е фактор. 83% от господата признават, че когато търсят неангажиращо забавление, възрастта на дамата няма голямо значение за тях. Най-важно е да си изкарат добре.

6. Позата на главата ви издава. Дами, учените от Университета на Нюкасъл в Австралия са установили, че жената е най-съблазнителна, когато главата ѝ е леко наведена напред. Тогава на нея ѝ се налага да гледа нагоре към мъжа. Аналогично, мъжете които гледат по-отвисоко, са по-привлекателни за представителките на нежния пол.

7. Флиртът е полезен за здравето! Хората, които флиртуват редовно, имат по-голям брой от белите кръвни клетки, което ги прави по-здрави.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Трифон ( преди 10 години )