IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко погрешни схващания за бисексуалността

20 юли 2014 14 15

Тези хора, нито са объркани, нито са обратни

Кара Делевин и Мишел Родригес изживяха любовна афера, макар и двете да са имали връзки с мъже; Снимка: Splash News

Кара Делевин и Мишел Родригес изживяха любовна афера, макар и двете да са имали връзки с мъже; Снимка: Splash News

Хората, които се самоопределят като бисексуални може да изглеждат два пъти по-влюбчиви и два пъти по-склонни към изневери, но това не е точно така. В действителност, има много погрешни схващания, свързани с тях, а най-основното е, че те са супер объркани по отношение на своята сексуалност.

Ето и някои от най-често срещаните митове, които витаят около бисексуалните личности:

1. Те са тотално объркани.

Тези хора не са объркани, а просто телата им реагират сексуално както когато видят една страхотна жена, така и когато засекат горещ як мъж във фитнес залата. Тоест, те могат да бъдат привлечени от представители и на двата пола, но и те като всички други си търсят партньор за сериозна връзка, с когото да си пасват емоционално.

2. Бисексуалните жени са леки.

Много хора смятат, че бисексуалните жени са просто по-извратени и по-палави по отношение на секса. Истината е, че има жени с такава ориентация, които правят секс относително рядко, въпреки че имат два пъти повече възможности за избор на партньор.

3. Тези хора скачат от единия пол към другия, когато са наранени.

Повечето хора вярват, че когато една бисексуална жена е наранена от мъж, тя минава на жени, но продължава да бъде по-силно привлечена от силния пол. Това не е точно така, защото емоционалната реакция не може да бъде метод на защита срещу потенциална болка. Всъщност така се увеличават шансовете за изпитване на още по-голяма болка.

4. Бисексуалните индивиди си мечтаят да са част от тройка.

Една от популярните сексуални фантазии на мъжете е как се намират в леглото с две жени. За това мъжете вярват, че бисексуалните жени са идеални за подобен сюжет. Бисексуалните дами обаче рядко искат всичко накуп защото и те като повечето други жени търсят „нещо истинско“.

5. Бисексуалният човек е всъщност или гей, или лесбийка.

Хомосексуалистите вярват, че няма такова нещо като бисексуален човек. За тях ако една жена може да се влюби в мъж, то тя не е лесбийка и те не я приемат в техните общества. От друга страна, те смятат че някои индивиди крият обратната си ориентация или се самозалъгват като казват, че са бисексуални. Това също е погрешно схващане.

6. Бисексуалните индивиди са по-склонни към изневери.

Бисексуалността не е синоним на похот, нито пък на склонност към изневери. Тези хора също могат да бъдат в моногамна връзка, стига да открият правилния човек.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Този въпрос може да се обсъжда едва след като науката окончателно се произнесе дали хомосексуализмът е нормално здравословно състояние. Или не е просто социален феномен, като например фейсбук. В природата има всякакви случаи - дори и на канибализъм - примерно между затворени на едно място оси. Трябва ли обаче да се приема това за нормално - едва ли. Още малко и ще се появи статия подкрепяща зоофилията, но там ми се струв ще се срещне твърд отпор от природозащитниците.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Юли ( преди 9 години )
Така е, с приятелката ми вече повече от година правим регулярно тройка с друг много по надарен мъж, и макар никога да не съм имал сексуално влечение към мъже, това ми харесва, както и се впечетлявам от големината и формата на другият мъж
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Сега ако накарате и българското общество да мисли по този начин - цена няма да имате!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )