Някои хора обичат да се натискат публично с половинката си. Други точно обратното – смятат го за възмутително. Интересното е, че средно положение няма – ЗА или ПРОТИВ. И статистиката е тук, за да обясни защо се получава така.

Изследване, публикувано в сп. The Journal of Sex Research хвърля светлина върху това защо някои хора си падат по публична размяна на интимност и я практикуват, а други се държат като монаси/монахини пред обществото. В проучването са взели участие 155 колежанки и 194 студенти от мъжки пол. Те трябвало да отговарят на въпросник по темата дали си разменят ласки с половинката на обществено място и дали биха искали хората да ги видят.

Ето и какви са резултатите: Повечето хора предпочитат да не излагат на показ личния си живот. 32 % от жените и 37 % от мъжете признават, че са демонстрирали интимна близост с партньора пред други хора.

Какво мотивира хората да си разменят ласки пред останалите?

55 % от жените признават, че искат да бъдат видени да се целуват и прегръщат с мъж от други хора, за да ги накарат да ревнуват! 34 % го правят, за да покажат, че са във връзка, а 30 %, за да защитят и изградят имидж.

При мъжете основният фокус е, да демонстрират имидж – 59 % разкриват, че се целуват публично с гаджетата си по тази причина. 38 % го правят просто „защото могат“, а скромните 20 %, за да декларират, че са обвързани.

Изследването показва още как се променя " репутацията“ на двата пола, ако се стигне до публична размяна на ласки.

57 % от мъжете смятат, че това ги прави по-големи мъжкари и по-желани. Едва 14 % виждат подобно поведение като негативно спрямо имиджа им.

При жените мнозинството (39 %) вярва, че целуването на обществено място влияе зле на имиджа им.