IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експертно: 2 пози, които помагат за забременяване

18 февруари 2018 16 15

Не пропускайте, ако работите по въпроса

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако се опитвате да забременеете, има начин да си помогнете като вкарате 2 задължителни пози в сексуалния си живот, твърди проучване, направено във френската клиника по фертилност CMC Beau Soleil.

Двете задължителни пози за зачеване са кучешка и мисионерска. Причината е, че при тях проникването е много дълбоко и главата на пениса достига отвора на матката, което улеснява движението на сперматозоидите.

Лекари са направили скенер на двойка по време на секс в тези две пози, който показва, че точно те са „най-дълбоките“ и поставят мъжкия член в „най-изгодна“ позиция за осеменяване. Според д-р Джеймс Голдфарб от клиниката за плодовитост в Кливланд, не трябва да се тревожите толкова много за позите.

„Много рядко женската матка е в необичайна позиция, така че определени пози да имат значение. По-скоро гравитацията има значение в случая. Ако работите за бебе, не трябва да се изправяте или да сядате след изпразването на мъжа, за да не изтече семенната му течност. Не е нужно да си вдигате краката на високо, както съветват някои писания. В края на интимния акт останете да полежите за 5-10 минути, което е достатъчно сперматозоидите, „предназначени“ да достигнат матката, да приключат своя път“, обясни той пред WebMD.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари