IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безопасно ли е да правите секс във ваната?

4 май 2019 15 15

Ако ще опитвате, по-добре имайте предвид следното

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

В много филми героите се отдават на страстни ласки във ваната. И докато на екран изглежда доста секси и интересно, на практика крие някои особености. Ето какво да имате предвид преди да се отдадете на ласки с партньора си във водна среда:

Може да доведе до уринарна инфекция

По време на секс сте доста уязвими в тялото ви да навлязат бактерии. А водната среда е благодатна за развитието на такива и особено ако сте предразположени към такъв тип проблеми, трябва много да внимавате.

Водата не действа като лубрикант

Да, водата е мокра, но тя не е лубрикант! Точно обратното – тя може да „измие“ естествената лубрикация на тялото ви и да затрудни проникването. Така че ако искате да си спестите борбата със сухотата и дискомфорта, по-добре практикувайте секс сред завивките.

Водата съдържа/пренася бактерии

И вие определено не бихте искали те да доближават интимните ви части. В личната ви вана те са далеч по-малко, отколкото в басейн, джакузи или някой друг воден масажор в спа центъра, въпреки това бъдете крайно предпазливи.

Водата намалява действието на презервативите

Казват че презервативите предпазват 99% от забременяване и болести, предавани по полов път, но във водна среда този процент е по-малък.

Пригответе се за малки разкъсвания

Напълно логично, сухотата във влагалището и затруднеността при проникването, може да доведе до леки разкъсвания на тъканта.

Гъбична инфекция

Хлорът, присъстващ в горещата вана или басейн, може да доведе до някои наистина неприятни гъбички, тъй като нарушава рН-баланса във вагината. Ако сте човек, който често получава гъбични инфекции, ви предлагаме да избягвате всякаква интимна активност във водата, защото тя може да увеличи риска от тях.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари