IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три либидо-убийци

4 юли 2011 05 30

Вижте какво я понижава...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За да се наслаждаваме на активен сексуален живот, трябва да знаем какво да избягваме и към какво да се стремим. Има много важни фактори, които предопределят успеха ни в леглото.

Такива например са правилното хранене и физическите упражнения. Има и такива, които трябва да избягваме, отново поради същата причина. Puls.bg ни предоставя три от тях.

Стрес

Да, вече е официално доказано – прекомерният стрес може да изиграе опустошителна роля в сексуалния ни живот, тъй като интимният акт включва както физически, така и психологически фактори. Ние може физически да сме готови, но ако съзнанието ни се "рее" някъде и сме потънали в грижи и тревоги, сексуалният ни живот едва ли ще бъде на ниво.

Без значение дали проблемите са от личен или професионален план, когато тялото ни е подложено на стрес, то отделя хормоните кортизол и адреналин. Това пък ще доведе до внезапен спад в нивата на тестостерон, което няма да се отрази благоприятно на интимния живот.

Учени са доказали още, че прекомерният стрес също така уврежда количеството и качеството на спермата. Всичко, казано дотук се отнася както за мъжете, така и за жените, тъй като яйчниците им също произвеждат хормони.

Ако все пак сме под стрес, трябва да избягваме приемането на антидепресанти, тъй като понижават сексуалната функция. Различни упражнения, като техники за дишане, йога, медитация биха се оказали полезни в случая.

Тези методи ще помогнат за намаляване нивата на стреса, също така могат да се окажат изключително полезни, ако практикуваме някой от тях, преди да се отправим към леглото.

Често стресът се дължи на липсата на сън. Така че – достатъчно време, отделено за пълноценна почивка, е добро начало за справяне с проблема.

„Грешните“ храни и стимуланти
 

Когато говорим за секс, а и далеч не само тогава, трябва да внимаваме какво хапваме. За да се радваме на добър сексуален живот, важно е внимателно да подбираме храните, които консумираме, за за може да снабдим организма си с всички необходими хранителни вещества.

„Правилните“ храни са: плодове и зеленчуци, които да бъдат консумирани в умерени количества през целия ден. Разделянето на храната на по-малки порции, но по-често, е необходимо, за да не се чувстваме подути и с тежест в стомаха по време на секс.

Стимуланти, като кофеин и никотин, със сигурност вредят на сексуалната активност, затова следва да избягваме кофеина и храните, в които той присъства, тогава, когато можем. Смята се, че те водят до риск от импотентност.

От друга страна, белтъчините помагат за повишаване на либидото, затова е препоръчително храни, съдържащи протеини, да присъстват по-често в менюто ни.

Хапчета, предназначени за подобряване на секса

Не всички хапчета, предлагани на пазара, са безопасни и при много двойки се наблюдава обратния ефект – влошаване на сексуалната функция.

Подобни медикаменти не бива да се приемат, без лекарско предписание, тъй като има вероятност да се вземе грешна доза или приемът им да съвпадне с този на други лекарства.

Хапчетата за по-добър секс могат да си взаимодействат с нитрати, а в организма на хората, които приемат лекарства за сърдечни проблеми, има голямо количество от солите. Тези хора трябва да се въздържат от подобни медикаменти.

Дори и популярни хапчета, като Виагра и Циалис, биха могли да доведат до продължителна и болезнена ерекция, ако бъдат предозирани. Стига се до това състояние, тъй като хапчетата позволяват на кръвта да се влее в половите органи на мъжа, но блокират пътят й назад.

Освен това при редовна употреба, подобни медикаменти биха могли да доведат до размазано и замъглено зрение.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари