IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секс сутрин за изцяло здраво тяло

7 септември 2011 06 39

Учените установиха, че хората, започващи деня си по този начин, са по-здрави и щастливи

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Искате денят ви да започне с усещането за добро здраве и положителен заряд?

Тогава не бързайте да ставате от леглото, а се подкрепете с една порция сутрешен секс, съветват американски специалисти.

Хората, които започват деня си с интимни ласки не само се зареждат позитивно и си подсигуряват добро настроение, но и подсилват имунната си система.

Сутрешният секс освен това е полезен за добрия вид на косата, кожата и ноктите, обяснява д-р Деби Хербеник, изследовател и консултант по сексуални въпроси.

Д-р Хербеник и колегите й установили, че хората, започващи деня си по този начин, са по-здрави и щастливи от тези, които залагат на чаша чай и препечена филийка.

"Сутрешният секс е свързан с отделянето на хормона окситоцин, който кара хората да се чувстват обичани и свързани помежду си през целия ден. Той освен това подсилва имунната система чрез повишаването на нивата на IgA - антитяло, предпазващо от инфекции.

Сутрешните интимни ласки са важни и за външния вид на човека, защото при секс се отделя и естроген, който влияе благоприятно върху състоянието на косата и кожата", казва д-р
Деби Хербеник.

Предишно изследване на специалисти от университета на Белфаст показва, че правенето на секс три пъти седмично намалява с 50 процента риска от инфаркт или инсулт.

БТА

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари