IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещи с повече от един - новата тенденция сред нежния пол

13 март 2012 08 40

Британките станаха по-разкрепостени... ние отдавна сме такива

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Спорът дали моногамията е присъща на човешкия вид едва ли ще бъде разрешен в скоро време. Но едно ново проучване на изследователи от Великобритания на тенденциите в излизането на срещи показва, че жените стават все по-разкрепостени в личния си живот. Голяма част от тях излизат на срещи с няколко мъже в един и същи период от време и въобще не се замислят дали да направят първата крачка към осъществяването на контакт с мъжа, когото харесват.

Според проучването на американската верига ресторанти T.G.I. Friday средностатистическата необвързана жена в Обединеното кралство излиза с пет мъже на година. В процеса на търсене на „единствения", жените вече предпочитат да проучат повече възможности вместо да бързат да градят дълготрайна връзка. За 23% от жените уреждането на срещи с повече от трима мъже едновременно не е нищо необичайно.

Участничките в проучването са обяснили, че сега с новите технологии е много по-лесно да поканиш един мъж на среща. Когато използваш смс, фейсбук или другa социална мрежа, не се налага да заставаш лице в лице с избраника си докато отправяш предложението, а това намалява в пъти притеснението от поемането на инициативата.

Що се отнася до плащането на сметката, там също е настъпила промяна. Само една от шест жени очаква мъжът да плаща на първа среща, а 39% смятат, че разделянето на сметката е най-добрият вариант. Мъжете също подкрепят новото отношение на жените към този въпрос. Една четвърт очакват жените да имат принос към плащането на сметката, а за 24 % от тях най-добре е всеки да си плати своята част.

Интересно би било какви резултати ще покаже едно такова проучване в България. Какви са тенденциите в излизането на срещи според вас?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Blue ( преди 11 години )
Ами аз съм на мнение, че докато не си наистина обвързана с някого и не си получила от него сериозно отношения (което да включва и планове са съвместно бъдеще), можеш да се смяташ за необвързана и да излизаш и с други мъже.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ahahah ( преди 12 години )
e v bg e qsno kak beshe piite qjte ku*vi ogito cherpi li :?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
daisy ( преди 12 години )
намирам го за съвсем нормално ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
бате пламен ( преди 12 години )