IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Могат ли тесните дънки да влияят на оргазма ви?

4 юни 2012 14 25

Страхувате се, че заради свръх тесните си дънки, от които едвам дишате, ще спрете да изпитвате удоволствие от секса? Прочетете тази статия!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако някога ви се е налагало да изпълнявате сложни танцувални стъпки, само за да се натъпчете в тесните си дънки, след което са ви обхващали угризения, че това няма как да е здравословно за организма ви, ние имаме изненадващ отговор за вас – закопчавайте смело и излизайте гордо!

Въпреки многобройните атаки срещу носенето на тесни дънки по тялото, които спирали кръвообращението и така увреждали нервите в бедрата и краката на жените, днес теориите казват, че това е много малко вероятно.

Оказва се, че ако носите дънки, дори и да са супертесни, то рискът от увреждане на нервите ви е свръх минимален.

Неприятното състояние, с което ни плашат се казва meralgia paresthetica и се изразява в изтръпване, болки и треперене в краката. То се появява при автомобилни катастрофи,например, когато рязкото пристягане на колана може да затисне нерв в бедрото на пострадалия. Сега си представете колко тесни трябва да са дънките ви, за да ви причинят същия ефект?!

А ако се чудите дали стегнатите панталони могат да повлияят на способността ви да изпитвате оргазъм, то успокояващият отговор отново е „не". В таза ни се намира голям нерв (наречен pudendal), който отговаря за чувствителността на срамните устни и клитора на жената. И ако този нерв може да бъде раздразнен или засегнат, при продължително каране на колело, например, по начин, който би компрометирал нормалното получаване на оргазъм, то няма на света толкова тесни панталони, които да ви изложат на такъв риск.

Какво носите на краката и бедрата си, няма влияние върху чувствителността на гениталиите ви или на сексуалната ви функционалност. Така че носете секси дънките си на воля!

И въпреки това ето ви няколко съвета от специалист затова как да се чувствате по-удобно в дънките си "втора кожа":

1. Купувайте си дънки с вашата форма и най-вече вашия размер

На всички ни се иска да можем да се напъхаме в дрехи с един-два номера по малки, но това не винаги е най-добрият избор. Понякога дамите изпадат в крайности, които изглеждат направо смешно. Забравете номерата и си купете дънки, които са ваш размер! Хората могат да познаят когато не ви е комфортно и едва дишате, но никой не знае какво пише на етикета на панталоните ви!

2. Потърсете разтягащи се материи

Панталоните произведени с малко ликра или спандекс се движат с вас и позволяват на тялото ви да е не само секси, но и малко по-свободно. Истинският плат деним обаче, от който се произвеждат класическите дънки, не е от тези благородни щадящи материали – той не помръдва!

3. Разкарайте токчетата

Обувките на високи токчета принуждават таза ви да се накланя напред, което създава такава позиция на тялото ви, при която платът упражнява дори по-голям натиск върху бедрата и кожата ви. Това леко повишава риска от някаква опасност за нервите ви. Плоските или ниски обувки ще намалят напрежението върху горната част на краката ви.

4. Не използвайте сушилня

Това не само ще удължи живота на плата и цвета на дънките ви, но и ще предотврати свиването и втвърдяването им, което пък неимоверно би улеснило обуването им,

КоментариКоментари