IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо лошият секс е равносилен на лоша връзка

25 септември 2012 05 20

Съществува взаимовръзка между физическия контакт и емоционалното обвързване

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Сексуалната съвместимост и удовлетвореност са толкова важни, колкото всеки друг аспект от живота на двойката. Лошият секс е като огледало на връзка в криза. Той често е просто израз на много по-дълбоки проблеми в отношенията. Ако единият партньор изпитва гняв, завист или лоши чувства към другия, това си проличава най-бързо в сексуалните отношения.

Тъй като сексуалната интимност включва „отваряне“ към партньора, това е моментът, в който започват проблемите. В такива случаи е възможна промяна, ако има желание за такава, като се работи за изчистване на емоционалните и психологични проблеми.

Лош секс и неудовлетвореност: Единият или и двамата партньори не успяват да разберат, че взаимно удовлетворяващият секс е неразделна част от пълноценните взаимоотношения. Някои хора все още вярват на мита, че щом има любов, сексът не е от такова значение. В крайна сметка отрицателните емоции се натрупват и съсипват връзката.

Лош секс и пренебрегване: Лошият секс показва, че единият от партньорите или и двамата пренебрегват желанията на другия. В едни добри отношения партньорите трябва да имат желание да задоволяват нуждите на другия, включително и сексуалните.

Лош секс и индивидуалност: Лошият секс може да показва също, че двама души имат различна индивидуалност и харесват различни неща. Всъщност психологическата несъвместимост може да доведе до несъвместимост в сексуалния живот. Често хората имат различни модели на интимност и възбуда.

Лошият секс може да бъде индикатор и за емоционална потиснатост или затвореност на единия от партньорите. Каквато и да е причината обаче, това се превръща в един порочен кръг, който прави връзката непълноценна.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари