IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е коргазъм

5 октомври 2012 12 40

Или как да направите тренировката си още по-приятна

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Някои жени имат затруднения с достигането на връхната точка по време на секс за сметка на други, които успяват да получат оргазъм дори във фитнеса. Точно това означава и коргазмът - оргазъм, провокиран от физически натоварвания.

Оргазмът по време на тренировка със сигурност не е мит. Жени, на които им се случва споделят, че е достатъчно да се уцели правилната тренировка и да се добие малко практика.

Според проучване на Indiana Centre някои видове упражнения като коремни преси и лицеви опори могат да провокират коргазма. Също така не е нужно жената да мисли или фантазира за секс, за да достигне до точката на удоволствие.

Въпреки, че не е ясна конкретната причина за коргазмите се предполага, че те се появяват, когато се използват коремните мускули или в упражнения, в които има триене. Според теорията тазовите и коремните упражнения стимулират натиск върху клитора. Увеличеният приток на кръв към вагината също може да играе роля.

Ето и четири упражнения, които не могат да ви гарантират коргазъм, но поне след тях ще се радвате на здрав и стегнат корема:

1. Висящи и вдигнати крака

Това упражнение е насочено към по-ниската част на корема. Дръжте ръцете си разтворени на ширината на раменете и бедрата. Дръжте гърба си изправен и бавно повдигайте краката си, докато станат успоредни с пода. След това обратно спуснете бавно краката си. Изпълнете упражнението от четири до шест пъти.

Снимка: womenshealthmag.com

2. Странични поклащания

Изправете гърба и повдигнете краката на 90 градуса. Свийте ги в коленете и леко повдигайте краката си наляво и надясно. Направете по 20 повторения на всяка страна.

Снимка: womenshealthmag.com

3. Повдигане на краката

Легнете по гръб със свити колене и крака, стъпили на пода. Кръстосайте ръце пред гърдите. Вдигнете левия си крак и отлепете торса от земята. Задръжте. Направете почивка и повторете упражнението с другия крак.

Снимка: womenshealthmag.com

4. Коремни преси с присвиване

Вземете 3-4-килограми гири и легнете на пода, като опънете ръцете си назад. Едновременно повдигайте краката и ръцете, докато не се срещнат по средата. Краката трябва да са перпендикулярни на пода. Върнете се обратно в изходна позиция, но без краката да допират пода.

Снимка: womenshealthmag.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари