IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тениски помагат да откриете любовта на живота си

8 април 2013 14 00

Феромонени партита позволяват на необвързаните да подушат истинската си половинка

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако сте необвързани и все още не сте се отказали да търсите любовта на живота си, има шанс процесът да се ускори. Не ви говорим за онлайн запознанства или „бързи срещи" (т.нар. speed dating), а за едни нови „партита" , които американците успешно прилагат.

Идеята на тези събирания е, че необвързаните дами и господа могат да открият точната си половинка по натуралния ѝ аромат. Преди години учените излязоха с теорията, че както животните, така и хората са привлечени от различни феромони. Те са индивидуални за всеки човек и могат да бъдат уловени в потта му.

Как се случва това?

Участниците в партито получават бели тениски, които трябва да носят три денонощия, като е препоръчително да не използват дезодоранти или парфюми. Така те ще попият естествената миризма на притежателя си и нейната/неговата половинка ще може да „подуши" дали между тях има химия.

Тениските се затварят в специални пликове с цип и се поставят на една маса. Посетителите на събитието започват един след друг да отварят пликовете и да душат тениските. И ето как носът им може да ги отведе до точната ви половинка!

На т.нар. „феромонени партита" участниците има музика и напитки, така че обстановката да бъде по-непринудена, а не като в научен експеримент, пише Daily Mail.

Един от участниците на тези партита в Лос Анджелис е 25-годишният невролог Константин Бакурин. Той определя миризмата от тениските като "пикантна" и казва: „Вероятно тази наука (за феромоните) е псевдонаука. Просто дойдох тук, за да видя какво ще се случи".

Дамата, която първа започва да прави подобни събития е Джудит Прейс. Тя гордо споделя резултата от тях: „Половината от двойките, които са се формирали от тези партита вече са се видели поне два пъти, а една от тях има сериозна връзка".

Вие бихте ли потърсили своята половинка, душейки естествения му аромат?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

точния ( преди 11 години )
леле ако си "отпусна душата" през тия три дни . ще си остана ерген за цял живот
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар