IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво лъжат хората, говорейки за секс

11 юни 2013 14 40

Жените и мъжете лъжат за различни неща, за да се впишат в „общоприетите норми“

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Макар с времето много догми да са разчупени, все още хората се притесняват да говорят за своите истински желания. В обществото съществуват определени норми, които се приемат за „нормални“ и в които повечето хора искат да се впишат. По тази причина жените и мъжете са принудени да лъжат за различни факти от техния живот, особено за тези, свързани със секса. Според едно ново изследване хората лъжат, защото искат да поддържат доброто впечатление, което останалите имат за тях.

И двата пола искат сексуалното им поведение да съответства на културните очаквания. За мъжете това означава да имат повече сексуален опит, съответно повече партньорки. От друга страна жените често прикриват част от своето сексуално минало, защото само по този начин ще успеят да се впишат в културните стереотипи.


Проучването, проведено в Университета в Охайо, установи още, че понякога половете разменят своите роли. Така например, мъжете могат да четат поезия, докато жените разказват мръснишки вицове. Според психолога доктор Фишър сексуалността е област, която предизвиква безпокойство и у двата пола. Това се дължи на тяхната загриженост, че трябва да спазват определени културни общоприети норми на поведение.

В обществото съществуват така наречените примери за „типична жена“ и „типичен мъж“. Резултатите от изследването, в което участвали група студенти, показва, че мъжете и жените все повече показват своята сексуална същност. Аспектите, за които все още лъжат, са броя на сексуалните партньори, сексуалния опит и поведение, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари