IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко е средната продължителност на сексуалния акт?

4 юли 2013 11 00

На този и други въпроси ще ви отговорят резултатите от изследвания

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Като едно от любимите занимания на голяма част от хората, сексът е тема на различни изследвания и проучвания. Има достатъчно информация, свързана с видовете пози, начините за възбуждане, женските оргазми и мъжката ерекция. Рядко обаче, може да попаднете на любопитни факти, свързани със секса като например кога дамите искат най-много секс или колко дълго продължава женският оргазъм. Нека мъжете не се чувстват пренебрегнати, защото и за тях има достатъчно интересни факти! Ето ги и тях:

1. Средната дължина на еректиралия пенис е между 12,7 и 15 сантиметра. Противно на това, което виждате в порното, повечето мъже могат да предложат по-скромни размери. Обикновено мъжкото достойнство е между 12,7 и 15 сантиметра на дължина.

2. Женският оргазъм продължава почти четири пъти по-дълго време, отколкото този на мъжете. Средното времетраене на мъжкия оргазъм е 6 секунди, докато дамите се радват на 20 секунди блажено удоволствие. Ако не вярвате, може би трябва да проверите тази вечер?!

3. Женските части се уголемяват, когато сте в настроение. Средната дължина на влагалището е между 8 и 10 сантиметра, но може да нарасне с до 200%, когато жената е достатъчно възбудена.

4. Две трети от жените признават, че са имитирали оргазъм. Дори да не ви се вярва, цели две трети от жените в някой момент от живота си са имитирали оргазъм. „Фалшифицирането“ на удоволствието е единствено в ущърб на дамите, защото рискуват много по-рядко да достигнат до истински оргазъм.

5. Ваксината срещу HPV не прави младите жени по-малко отговорни в секса. Изследвания показват, че ваксината, която предпазва от някои щамове на HPV, причиняващи рак на маточната шийка, няма влияние върху сексуалните контакти на младите жени. Не се наблюдава разлика между броя на сексуалните партньори на жена с ваксина срещу HPV и такава, която не е ваксинирана.

6. Презервативите дават 97% гаранция при предпазване от нежелана бременност. Ако използвате правилно презервативите, има едва 3% вероятност да забременеете. Методите, които са по-ефективни от презервативите (когато също се използват правилно) са: противозачатъчни – 99%, пластири за контрол на раждаемостта – 99%, вътрематочни спирали – 99%, хормонални инжекции – почти 100%. Все пак презервативите предпазват и от болести, предавани по полов път, което е огромен плюс на този вид контрацепция. Изследване показва, че при жените, които правят секс само с презерватив, има 70% по-малък риск да се заразят с HPV.

7. Противозачатъчните намаляват удоволствието от секса. Скорошно проучване установи, че жените, които приемат хормонални хапчета, изпитват по-малко оргазми, имат по-малка възбуда, повече сухота на влагалището и намалено удоволствие по време на секс. В случай, че и вие имате такъв проблем, използвайте лубрикант и изберете друг вариант за предпазване от забременяване.

8. Летните месеци покачват женското сексуално желание. Както знаете привличането между двама души се дължи до голяма степен на техните естествени миризми. По време на лятото женското обоняние се изостря и дамите по-лесно „прихващат“ привлекателни мъжки аромати. Всъщност жените не осъзнават какво се случва с тях, но усещат, че сексуалният им интерес е повишен.

9. Според експерти достатъчната продължителност на сексуалния акт е между 3 до 7 минути. В случай, че вашите сексуални сесии приличат повече на спринт, отколкото на маратон, няма за какво да се притеснявате. Изследване на американски терапевти определя като „подходяща“ дължината на половия акт между 3 и 7 минути. „Идеалното“ времетраене на креватните забавления е 13 минути. Важно уточнение е, че във въпросните минути експертите не включват любовната игра, която може да включва много други удоволствия.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари