IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кратките имена са по-секси за другия пол

14 септември 2013 06 00

Те създават усещането, че хората са по-общителни и по-приятелски настроени

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Докато се чудим какво да променим във визията си, за да се харесаме на другия пол, се оказва, че има и по-лесни решения, които да засилят атрактивността ни. Едно подходящо по-кратко обръщение е добра стъпка в тази посока.

Ново британско изследване показва, че по-кратките версии на имената като Боб, Рон, Бил правят господата по-секси за нежния пол. Същото важи и за дамите – Нина, Лили, Деби и Сю – са една идея по-атрактивни за мъжете, само заради звученето на името им, пише Daily Mail.

Съкратените лични имена звучат много по-достъпно и улесняват контактите с нежния пол.
Кратките версии на имената предизвикват по-голямо привличане в 72 процента от случаите, става ясно от резултатите в проучването.

Представители и на двата пола са участвали в анкета, като 79 на сто от запитаните мъже заявили, че кратките дамски галени имена са по-секси. Докато при представителките на нежния пол кратките имена се стрували атрактивни само в 69 на сто от случаите.

Изследването е поръчано от сайта за запознанства Баду. Той разполага с база данни на 190 млн. потребители, като при кратко сравнение става ясно, че тези с по-късите имена са получавали повече писма с предложение за романтична среща.

Хората със съкратени имена жънат успех в мрежата, защото изглеждат по-достъпни и приятелски настроени, коментират от сайта. Те веднага вдъхват чувство на доверие, топлина и неформалност. Тези от потребителите, които се представяли като Майк, Мат, Фил или Крис привличат значително по-голям брой почитателки от онези, които фигурирали в мрежата като Майкъл, Матю, Филип или Кристофър.

Според авторите на проучването вероятно кратките имена са по-популярни и възприемани от другия пол и покрай сериалите, романите и филмите, в които често главните герои се именуват по този начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари