IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двойките са по-щастливи в дните, когато правят секс

6 ноември 2013 08 05

Вашата настройка към секса може да повлияе на начина, по който вашият партньор се чувства

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето хора са на мнение, че сексът играе много важна роля в отношенията между двама души. В първите месеци от връзката, когато страстта е в своя пик, хората използват всеки удобен момент, за да се отдадат на сексуални забавления. С течение на времето обаче огънят на привличането намалява и сексът започва да се случва все по-рядко. Това може да изиграе лоша шега на партньорите и да доведе до тяхната раздяла.

Според канадски учени не всичко е черно и бяло, и не всичко се свежда до това дали тази вечер партньорите ще се отдадат на ласки в леглото. Всъщност причината, която е подтикнала жената или мъжа да правят секс е по-важна. Именно тя оказва влияние върху това дали връзката е щастлива или не толкова много. Няма две мнения обаче – в повечето случаи е по-добре двойката да прави секс, отколкото да пасува поредна вечер.

Ново изследване показва, че двойките са по-щастливи в дните, когато правят секс. Освен удоволствието от самия акт, мъжете и жените с дълги връзки намират други причини, заради които да се забавляват между чаршафите. Психологът доктор Ейми Муйс от Университета в Торонто споделя, че изследователите се интересували от едно конкретно нещо. Това е дали има значение за човека защо партньорът му е решил да прави секс.

Едната възможна причина е положителна. Това е, когато двойката иска да подобри своите интимни отношения и партньорите желаят да се почувстват по-близо един до друг. Втората причина е отрицателна – основно, за да се избегне спор или да се намали чувство на вина. Изследователите открили, че когато причината за секс е положителна, партньорите се чувстват по-щастливи и доволни от връзката.

Сексът заради вина обаче не може да донесе такова сексуално удовлетворение. Дори да смятате, че правите нещо хубаво за човека до вас, вашето ниво на възбуда ще се отрази върху неговите усещания и желания. Противно на очакванията, мъжете също могат да правят секс заради чувство на вина, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Тройка Ахилова ( преди 10 години )