IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храните, които убиват сексуалното ви желание

2 ноември 2013 15 00

На пръв поглед безобидни храни могат сериозно да навредят на вашия сексуален живот

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички са чували за някои храни, които действат като афродизиак. По-малко се знае обаче за храните, които въздействат по обратния начин върху човека. Либидото ви наистина може да бъде засегнато сериозно заради консумацията на някои видове хранителни продукти. Така че ако искате да се радвате на страхотен сексуален живот и силно желание за интимности, вижте кои са храните, които трябва да ограничите:

1. Сирена. Повечето търговски сирена са направени от краве мляко, но с добавки като антибиотици и други хормони на растежа. Свръхконсумацията на млечни продукти увеличава нивото на тези токсини в организма, което възпрепятства естественото произвеждане на хормони, в това число и половите. Подобно натрупване на ксеноестрогени („лоши“ естрогени от околната среда и храните) може да допринесе за сексуална дисфункция и промени в настроението.

2. Газирани напитки. Проучване, в което участвали повече от 21 000 души, показва, че консумацията на захар от подсладени напитки може да засегне гените, които увеличават риска от развитие на диабет. Затлъстяването, дехидратацията и загубата на костна маса са само част от негативните последици от пиенето на твърде много газирани напитки. Всички тези здравословни проблеми могат да доведат до влошаване на либидото.

3. Изкуствени подсладители. Ако се опитвате да отслабнете, най-вероятно консумирате храни и напитки „с нула калории“, които обаче са пълни с изкуствения подсладител аспартам. Той предизвиква главоболие, депресия, раздразнителност и безсъние. Доказано е още, че аспартамът може да повлияе върху невротрансмитера допамин, който в подходящи количества е необходим за нормалното сексуално поведение.

4. Храна от консерви. Консервите са пълни с натрий и изкуствени добавки. Храната с високо съдържание на натрий и с ниско съдържание на калий може да доведе до високо кръвно налягане, което от своя страна намалява притока на кръв към половите органи.

5. Кафе. Докато сутрешната чаша кафе може да повиши настроението ви, то по-честата консумация на кафе излага хората на риск от увреждане на надбъбречните жлези. Именно надбъбречните жлези са отговорни за производството на определени хормони. С течение на времето, ако тяхното функциониране се затрудни, то половите хормони също ще бъдат засегнати.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Пешо ( преди 10 години )