IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Томпсън пише секс наръчник за 14-годишната си дъщеря

22 ноември 2013 13 40

Актрисата повдигна въпроса за уроците по секс, които всяка майка трябва да преподаде на своята дъщеря

Ема с дъщеря си и съпруга си; Снимка: Getty Images

Ема с дъщеря си и съпруга си; Снимка: Getty Images

Наскоро британската актриса Ема Томпсън заяви, че пише наръчник за секс, който да даде на своята 14-годишна дъщеря, за да „я преведе по-лесно през секс капаните, през които днешните тийнейджъри преминават.“
Актрисата обясни, че идеята ѝ дошла, тъй като била в „състояние на постоянна тревожност“, че младите хора днес живеят под натиск, когато става дума за секс, връзки и интернет.
В тази връзка една друга англичанка на име Анабел Коул също споделя с вестник Daily Mail какви съвети е дала на своята 14-годишна дъщеря Елза за „птичките и пчеличките“.

Ето и най-важните акценти от този секс наръчник, които могат да ви помогнат и във възпитанието на вашата подрастваща дъщеря:

Личните неща трябва да си останат лични
Не трябва да споделяш личния си живот с всичките си приятели в интернет, следвайки странното поведение на звезди като Майли Сайръс. Няма нужда да споделяш свои предизвикателни снимки в социалната мрежа, нито пък да споделяш интимните си чувства с няколкостотин от така наречените „приятели“ във Facebook или Twitter.
Публикуването на нещо интимно онлайн може да изглежда като добра идея в момента, но може да има негативни последици и най-малкото да те накара да се чувстваш некомфортно или неловко.

Порното не е реалният живот
Изглежда има доста голямо объркване сред младите хора, които смятат че порното е форма за „забавление“. Все пак не забравяй, че участниците в тези филми са платени актьори, а не са любовници или гаджета.
Опасността тийнейджърите и то най-вече момчетата да развият някои доста нереалистични очаквания за това, какво е сексуален живот гледайки порно, е много голяма. Неопитните момчета започват да си мислят, че сексът трябва да включва театрални оргазми, шумно пъшкане, секс играчки и бързо преминаване към същината (без предварителна любовна игра), както е в повечето розови филми.

Визията и имиджът не са всичко
Всички момичета и жени искат да изглеждат добре, но чувството за увереност идва отвътре.
Много жени прекарват голяма част от пубертета си в броене на калории и обсебване от тоалети, гримове и козметични процедури, но в крайна сметка момчетата най-често се влюбват в по-естествено изглеждащите момичета.

Срещите могат да не са приказни
Излизането по срещи може да бъде доста жестоко преживяване, особено когато приключи зле. Най-добре е да се откажеш от приказните фантазии и да се подготвиш за това, че ще се чувстваш неловко, ще си нервен, ще говориш глупости или ще се чудиш как да нарушиш гробната тишина. Първите целувки също рядко са разтърсващи преживявания.

Не всички ГО правят
Нормално е да изчакаш и да кажеш „не“ на предложението за секс, ако не се чувстваш готова. Няма да си единствената тийнейджърка, която не прави секс на 14, 15 или 16 години. Онези момичета, които се хвалят със сексуалните си преживявания, често са едни обикновени лъжкини, които се опитват да изглеждат готини в очите на съучениците си.

Първият път може да не е специален
Както при първата целувка, първият сексуален опит може да бъде далеч от очакванията ти. Сексът изисква практика и се получава най-добре с някого, когото обичаш и който те обича. „Първият път“ може да започне с фалстарт, срам и с чувството, че нещо не е както трябва. Това е абсолютно нормално. Но когато в крайна сметка се влюбиш, нещата ще си дойдат на мястото.

Интернет е за всички, не е само за тийнейджърите
Никога не забравяй, че когато публикуваш някакви неща в интернет, те могат да стигнат и до родителите ти. Освен това те могат един ден да стигнат до твоя потенциален бъдещ работодател. Да си онлайн може да ти даде фалшиво чувство на свобода, тъй като не се налага да общуваш с хората лице в лице. Но нещата, които пишеш и публикуваш могат да се отразят на живота ти, особено ако бъдат видени/прочетени от „грешния“ човек.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Много добри съвети.Все пак това е само откъс но наистина на тази база могат да се кажат много полезни неща.Проблема е ,че може и да си експерт по теория и да те преметнат дори с номерата които ти си обеснявал на други.Когато си влюбен или си повярвал ,че живота ти се нарежда и всичко най-после е както си очаквал тогава правиш най-глупавите грешки които може да изплащаш цял живот.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар