IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващи факти за женския оргазъм

24 януари 2014 11 40

Интересна информация, която всяка дама трябва да знае

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За много жени сексът може да е страхотен и без да са достигнали до връхната точка. За всички жени обаче сексът е още по-страхотен, когато получават оргазъм, а понякога и повече от един.

За разлика от мъжете, дамите не са така облагодетелствани, и голяма част от тях не могат да бъдат сигурни дали ще успеят да изпитат върховното удоволствие или не. Всъщност получаването на оргазъм е физически процес, който обаче зависи от много фактори, включително и психологически.

Ето и изненадващите факти за женския оргазъм, с които всяка жена трябва да бъде запозната:

1. Оргазмите могат да облекчат болката.

Имате главоболие? Не използвайте това като оправдание, а като причина да правите секс. Нека оргазмът се превърне във вашето болкоуспокояващо хапче. Според медицинската сестра Лиза Стърн има някои видове доказателства, че оргазмите могат да облекчат всички видове болка, включително болка от артрит, след операция или дори по време на раждането. До голяма степен механизмът на действие се дължи на отделянето на химикала окситоцин по време на оргазъм. Окситоцинът благоприятства различни емоционални състояния. За съжаление обаче, в много случай облекчаването на болката може да бъде краткотрайно – около 10 минути.

2. Използването на презервативи не засяга качеството на оргазмите.

Жените не трябва да имат никакви притеснения за това, че презервативите биха понижили тяхното удоволствие от оргазмите, споделя Деби Хербеник от Университета в Индиана.

3. 30% от жените имат проблеми с достигането на връхната точка.

Ако изпитвате затруднения да получавате оргазми, със сигурност не сте единствените. 80% от жените пък имат проблеми при достигането на връхната точка по време на секс. По тази причина експертите препоръчват и клиторна стимулация.

4. Оргазмите стават по-добри с напредване на възрастта.

Повечето жени не се радват на факта, че остаряват, но пък трябва да са доволни, защото сексуалният им живот определено ще се подобри. Специално се обръща внимание на качеството и честотата на оргазмите. Според доктор Хербеник оргазмите стават „все по-лесни с възрастта“. Донякъде това се дължи на по-големия опит на дамите в леглото. Не на последно място доверието и интимността в дългосрочните отношения също играят роля.

5. Сексуалното самочувствие на жената се отразява на качеството на нейните оргазми.

Изследвания показват, че начинът, по който една жена се чувства спрямо своите гениталии, е свързан с качеството на нейните оргазми. Важно е дамите да знаят, че всяка вагина изглежда по различен начин и няма „перфектен“ вид.

6. В редки случаи жената може да получи оргазъм без генитална стимулация.

Вероятно сте чували за жени, които могат да изпитат голямото удоволствие, само докато се возят във влака или докато им правят масаж. Истината е, че това не са градски легенди. Според експерти тези случаи са истински феномен. Причината за спонтанни оргазми по време на определени дейности е двустранна – големият приток на кръв към гениталиите и вибрацията/контактът с клитора. Увеличеният приток на кръв и общата релаксация от масажа също могат да предизвикат оргазми.

7. При повечето жени отнема малко време.

Според статистиката дамите се нуждаят от най-малко 20 минути на сексуална активност, за да достигнат до оргазъм.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

liubomir.penev.92 ( преди 10 години )
M ( преди 10 години )
nay dobriya ( преди 10 години )
До M: i mnogo interesno drygo ot kakvo si poluchavala
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
M ( преди 10 години )
Аз съм получавала и от цигара изпушена набързо.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар