IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забравете за „нормалното“ и експериментирайте

17 март 2014 16 05

Бъдете отворени за нови неща и любовният ви живот ще процъфти

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Хората са различни – едни харесват повече пикантна храна, други цитрусови аромати, трети предпочитат планината пред морето и т. н. Едва ли някой може да каже кое е „правилно“ и „нормално“. Същото важи и за секса. Що се отнася до тази тема също не може да се каже кое е нормално и кое не. Всичко зависи от партньорите. Когато нещо се харесва и на двамата, то тогава няма никакъв проблем.

Според сексоложката Трейси Кокс, за да бъде сексуалният живот здравословен и щастлив, хората трябва да спрат с акцентирането върху сексуалните митове. Все пак всеки човек има индивидуалност и свои собствени разбирания. По тази причина всички жени и всички мъже не могат да бъдат слагани под общ знаменател.

Истината е, че много хора имат притеснения в леглото, именно страхувайки се, че нещата, които тайно желаят, не са „нормални“. Това води до скучен и рутинен секс, който е неудовлетворяващ и за двете страни. Ако вие самите искате да опитате нещо ново в секса, просто го обсъдете със своя партньор. В случай, че той е съгласен, значи няма причина да не го направите.

Неслучайно навсякъде се казва, че рецептата за щастлив и пълноценен сексуален живот включва експериментирането. Дайте пространство на своето въображение и не потискайте себе си, смятайки само, че нещо не е „нормално“.

Също така не се сравнявайте със своите познати, защото в много случаи това, което хората говорят и това, което наистина правят, са две различни неща. По същата логика не се насилвайте да правите нещо, което нямате, само защото при другите е модерно. Съсредоточете се върху своя живот и разберете, че нищо не е ненормално или извратено, стига и двамата партньори да го желаят, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
така е - изпитано и работещо на 100%!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар