IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените с широки бедра имат повече сексуални партньори

4 май 2014 13 20

При тях има и по-голяма вероятност да правят секс за една нощ

Снимка: Тhinkstock

Снимка: Тhinkstock

Какво подсказва женската фигура за сексуалния живот на дамите? От много време насам широките бедра са наричани още „детеродни бедра“ – белег на достатъчно развитата женска фигура, готова за износване и раждане на дете. Що се отнася до секса обаче, широките бедра са признак на по-голямо разнообразие сред мъжете, които тези дами избират.

Ново проучване показва, че дамите с широки бедра са по-склонни да правят секс за една нощ, както и че имат повече сексуални партньори като цяло. Авторите на изследването предполагат, че тези резултати се обясняват с факта, че жените с широки бедра намират раждането за по-малко травматично.

Изследователите определят като широки тези бедра, които са с широчина от 36 сантиметра или повече. За малки бедра пък се смятат тези, които са под 31 сантиметра. Измерването не се прави спрямо обиколката, а спрямо разстоянието между външните ръбове на илиачната кост и таза – най-широката част на бедрената кост.

В проучването се включили 148 жени на възраст между 18 и 26 години. Техните бедра били измерени, както и участничките трябвало да отговорят на въпросник, свързан с техния сексуален живот. Резултатите показали, че дамите с по-широки бедра били по-склонни да правят секс за една нощ.

Жените, които съобщили за повече еднократни сексуални партньори, имали с поне два сантиметра по-широки бедра. Професор Колин Хендри смята, че това се дължи на факта, че дамите с по-широки бедра възприемат раждането като по-малко травматичен процес, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )