IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенисът може да се скъси до 50 % през зимата?

20 януари 2016 16 00

Не се тревожете,проблемът отпада в по-топлото време

Снимка: designsfever

Снимка: designsfever

Червени петна, измръзнали крайници, суха кожа... зимата може да се отрази по доста негативен начин на визията и здравето ни, ала мъжете имат още по-сериозни грижи. Уролозите твърдят, че мъжкото достойнство също търпи промени през студените дни и може да скъси дължината си с между 20 и 50 процента.

„Когато е студено, кръвните телца се свиват, което намалява притока на кръв към вашия пенис. Това причинява и редуцирането на размера му“, твърди Дариус Падуч, директор на медицинския център по сексуално здраве Уейл Корнел Медицин.

Експертът обясни пред Men’s Health, че при ниски температури тялото автоматично минава на режим за пестене на енергия, като кръвният поток се съсредоточава в горната част на тялото, където се намират виталните органи. По тази причина и често крайниците ни са по-студени и измръзнали (кръвообращението там е забавено).

Междувременно тестисите се прибират по-плътно до тялото, за да може да се топлят от него. Всички тези промени водят до известно неудобство – по-висока чувствителност в интимните части. Господата може да усетят силен дискомфорт при обличането на по-тесни дрехи, които се търкат в мъжкото им достойнство.

Д-р Падуч съветва представителите на силния пол да залагат на боксерки, а не на слипове през студените месеци и да не обуват прекалено тесни дънки и панталони. За щастие, в края на зимата тялото се връща към нормалния си ритъм на работа и мъжете могат отново доволно да се гледат в огледалото голи.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари