Защо някои хора не могат да живеят без секс, а други дори не се сещат за него? Винете за това хормоните! Желанието за секс се корени в баланса между естрогена, прогестерона и тестостерона в тялото ви, а той се променя с годините. Ето защо либидото ви е едно на 20 и съвсем различно на 40.

Тийнейджърските години/пубертета

В тази възраст жените са още момичета и тепърва се сблъскват със сексуалните импулси. Пъпките, менструацията, вариациите в теглото им създават достатъчно проблеми, за да имат енергия да мислят за самия акт, който дори не са изпитвали.

В 20-те години

Докато в тази възраст мъжете са като силно разгонени животни, жените започват да мислят за кариера, учение и куп други неща, които заемат акъла им. Освен това доста жени се притесняват да не забременеят „случайно“ и някак си оставят секса на заден план.

В 30-те години

В този период от живота авантюризмът взима връх. Представителките на нежния пол искат да експериментират, спят с различни партньори, по-дръзки са и имат високо либидо. Сексуалното им желание е най-силно в 30-те.

40 +

В 40-те нивата на хормоните намаляват и с тях и сексуалното желание на жените. Повечето жени на тази възраст вече са майки и стресът покрай децата не им оставя много време и настройка за интимност с партньора.

По време на бременност

Тук всичко е въпрос на хормони. При някои жени либидото е много силно, при други почти липсващо. Според някои изследвания, ако жената очаква момченце, сексуалното ѝ желание във втория триместър е силно. Също така тъй като гениталиите се пълнят с кръв по време на бременността това може да повиши сексуалния апетит на бъдещите майки.