IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доказано: Жените се нуждаят от повече секс от мъжете

17 май 2018 15 00

На какво се дължи това

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В много страни жените все още не са сексуално освободени като мъжете. Те се срамуват да говорят за това, да гледат порно и дори да споделят желанията и нуждите си с партньора си. От десетилетия битува мнението, че мъжете са тези, които мислят постоянно за секс и се нуждаят от него. Изследвания обаче показват, че е точно обратното!

На мъжете може и да им е много по-лесно да се възбудят и да пожелаят някоя жена – достатъчно е тя да им харесва визуално, докато представителките на нежния пол имат нужда и от друга „стимулация“, не само визуалната. Това обаче не означава, че те не са сексуални и не се нуждаят повече от интимност.

Дамите са способни на много последователни оргазми. На практика това не ги ограничава физически и даже често, когато една жена изпита 2-3 оргазма в рамките на един акт, тя започва да се възбужда повече и да свършва по-бързо. Казано с други думи – жените са родени и готови за секс маратон, ако решат!

Жените се нуждаят от общуване, докосване, говорене преди самия секс. Когато те осъществят подобно общуване, то е като прелюдия към секса и това увеличава опциите им в ежедневието да се възбудят и да искат да се развихрят в спалнята.

Хормоналните промени с възрастта също влияят на женското либидо. И то се покачва. Най-страстни и разгонени са жените след 40, когато за тях сексът е много пълноценно изживяване, което те могат да контролират, управляват спрямо собствените си очаквания и нужди. Натрупаният опит им помага по-лесно да достигат оргазъм и да бъдат себе си в спалнята. Страхът от менопаузата пък подсъзнателно ги кара да си доказват, че още са млади, продуктивни и привлекателни... чрез секс.

Не на последно място, когато една жена си избере партньор, тя се свързва с него на много нива. Тя го вижда като половинка във всяко едно отношение. Сексът за нея става ново, по-дълбоко изживяване, в което тя може да се отпусне и да изпълни и най-смелите си фантазии, тъй като се чувства спокойна, желана и обгрижена. И логично, желанието ѝ да тества своите сексуални граници е голямо.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари