IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо младежите губят интерес към секса

11 август 2018 15 15

Колко сериозен е този проблем?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Доста маркетингови експерти, психолози, маркетолози твърдят, че сексът продава и всичко се върти около него и парите. Изглежда обаче той вече не е толкова популярен и атрактивен за по-младите, които като цяло са считани за по-любопитната част от населението на Земята.

Проучването

Университетският колеж Лондон е направил проучване сред над 16 000 младежи родени между 1989 и 1990 (поколението, наричано често милениум). Поведението на участниците е наблюдавано от навършването на 14 години, когато се счита, че се поражда най-големият интерес към секса, свързано с теми като мастурбиране, девственост, орална любов и т. н.

Интервюто

Изследователите са интервюирали участниците през 2016 г. При анализ на придобитата информация те останали силно изненадани от факта, че броят на младежите, които „чакат по-дълго преди да загубят девствеността си“, е значително по-голям, отколкото този при предходното поколение. Те открили още, че един на 20 души все още е девствен на възраст от 26 години.

Причината

Според учените младите губят интерес към секса заради „страх от интимност“ и натискът от социалните медии, свързан с голямата показност покрай бума на мрежи като Facebook, Instagram и Twitter.

Шансовете за намиране на сексуален партньор намаляват с възрастта

Изследователите открили още, че шансът да си намериш сексуален партньор намалява с възрастта. Около 90 % от хората, които са загубили девствеността си в изследването, са го направили около 19-годишна възраст.

Тежката дума на експертите

Според експертите по-младото поколение е израснало в атмосфера на хиперсексуалност и прекалено излагане на порнографско съдържание, което влияе на самооценката и самоувереността на индивида (в тези видеа и материали мъжете са с постоянна ерекция и голям член, а жените имат перфектни тела).

Страхът да не се изложиш, да не бъдеш унижен и сравняван с друг/а на екрана или извън него кара младежите подсъзнателно да отхвърлят секса и дори да се страхуват от него.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

40+ ( преди 5 години )
Младото поколение е объркано и няма много време.Сек.с.ът е черешката на тортата (на живота). За да правиш се.к.с трябва всичко друго да ти е наред и живота ти да се движи добре.Това мове да стане само ако си от много богато семейство и ... да имаш житейска интелигентност.В България виждам супер образовани (вкл. на Запад) млади хора, някои от тяж от добри семейства, но на които липсва житейска интелигентност.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимна ( преди 5 години )
това е нормалното състояние, а не някой да си въобразява, че най-важно е да се ч...а от сутрин до вечер, на света има много по-стойностни неща, напр. какво ще оставиш след себе си, какъв човек ще бъдеш, но искам все пак да кажа, че не може и съвсем да се пренебрегва.....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар