IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митове за мастурбацията

3 март 2019 16 15

Има ли за какво да се притеснявате

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Чували сте какви ли не чутовни истории за мастурбирането като дете. Редовното самозадоволяване води до слепота, акне, оплешивяване, лошо изпълнение под завивките … а според някои дори до допълнително окосмяване на ръцете. През годините тези истории стават все по-чутовни и карат доста мъже да се замислят дали да продължат да мастурбират или не. Има ли истина в това, научете от следния материал.

1. Въздържанието от мастурбация води до по-хубав секс

Според разпространяваща се като вирус теория – колкото по-малко се самозадоволявате, толкова по-голям оргазъм ще получавате. Грешно! Честотата на мастурбиране не би трябвало да се отразява на интензивността на оргазма ви. Оргазмът ви може да е по-интензивен, ако не сте правили секс отдавна, но не е тясно обвързан с това колко често се самозадоволявате. Дългото въздържание от изпразване обаче не е никак полезно за тялото и психиката ви.

2. Честото мастурбиране води до пристрастяване

Самият акт на задоволяване не води до пристрастяване! Може обаче да доведе до формиране на психически навик, който да ви помага например да се справяте с емоционални или стресови ситуации. Ако усетите, че самозадоволяването е ко-механизъм, който ви помага да се борите с някакви емоции, по-добре се консултирайте със специалист.

3. Ако правите редовен секс, не трябва да мастурбирате

Отново измислица, която не е доказана научно. Няма значение колко често правите секс, самозадоволяването е важен начин да опознаете тялото си и собствената си сексуалност. Мастурбирането ще ви помогне и да подобрите представянето си в леглото, тъй като ще се научите на контрол и ще можете да тренирате да свършвате по-бързо или по-бавно.

4. С мастурбиране можете да нараните члена си

Само по себе си това действие е безопасно. Разбира се, ако стискате прекалено силно атрибута си, или имате по-груби ръце, може да причините някакво минимално нараняване на кожата или да засегнете нерв, който да доведе до временна безчувственост на мястото. Техниката на самозадоволяване е важна и индивидуална.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари