IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огън и страсти в Цирк Балкански

11 април 2012 07 10

Спектакълът Огния събира накуп магията на огъня и театъра

Снимка: Симетрик комюникейшън

Снимка: Симетрик комюникейшън

„За много от артистите Огния е сбъдната мечта", това разказва режисьорът на спектакъла с премиера 1 май в Цирк Балкански. С нетрадиционния си формат и вълшебен заряд, представлението ще даде шанс на публиката да види на една сцена нестинарство, модерен театър, акробатика и танци, а зрелищни костюми и мистична музика ще направят изживяването наистина приказно.

Магията на театъра и огъня събира екипа на проекта, а историята на всяко от ключовите лица сама по себе си е прецедент, също като самия спектакъл. Режисьорът Пламен Иванов по образование е палеонтолог реставратор, специализирал и работил в Португалия, Холандия, Белгия и Дания. До момента, в който осъзнава, че нещото, което го прави най-щастлив, е уличният театър. „Да накараш обикновения човек да се усмихне – какво по-велико и истинско основание може да имаш, за да загърбиш професията си?", пита и споделя той с усмивка. Пътят на актрисата Силвия Кацарска е сходно парадоксален и не по-малко магичен – от детска учителка тя се превръща в приказен великан, който учи децата на усмивки и щастие.

В пламъци влизат и с огън танцуват всички 16 участника в спектакъла „Огния". Изключение правят само артистите в ролите на Денят и Нощта. Героите от света на спектакъла влизат през парадните порти на съня, за да поставят въпроси за живота, любовта и омразата. На сцената един след друг се редуват и спречкват боговете, Денят и Нощта, сатир и стихии. Любовната игра между Мъж и Жена оплита героите в една притча за предателство, съблазън, болка и прераждане, а нестинарския танц провокира сетивата на зрителите.

Билети за „Огния" могат да бъдат закупени на касата на Цирк Балкански и в мрежата на eventim.bg.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

iadosana ( преди 11 години )
mnogo iako, byrzash, otivash v cirka i ti kazvat mi te sa si otmenili predstavlenieto strahotno nepriatna iznenada, nito sa kazali pisali niakude i sledva lutane otnosno vrushtaneto na biletire,bulgarska rabota
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар