IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите  американски мюзикъли на сцената  в зала „България“

24 април 2012 08 49

В рамките  на цикъла „Музиката на Америка“ тази сряда, българската публика ще чуе откъси от „Кабаре“, „Уестсайдска история“, „Хелоу Доли“ и още много

Кадър от „Моята прекрасна  лейди“ с участието на Одри Хепбърн и Рекс Харисън.

Кадър от „Моята прекрасна лейди“ с участието на Одри Хепбърн и Рекс Харисън.

Откъси от най-добрите американски мюзикъли ще звучат тази сряда (25 април) в зала „България". Концертът под надслов Hello, Broadway! е част от цикъла „Музиката на Америка", който „Кантус Фирмус" и фондация „Америка за България" организират. В интерпретацията на Класик ФМ М-Тел оркестър с диригент Юли Дамянов българската публика ще чуе откъси от култовите мюзикъли „Уестсайдска история", „Хелоу Доли", „Моята прекрасна лейди", „Кабаре" и др.

Специално участие в концерта ще вземат големия български певец Орлин Горанов, оперните прими Олга Михайлова-Динова и Даниела Димова, както и Хора на Класик ФМ радио. Програмата ще бъде представена и във Варна със същите солисти и оркестъра и хора на Варненската опера на 4 май, като част от Европейския музикален фестивал.

Лаиза Минели в легендарния мюзикъл "кабаре".

Мюзикълите, включени в програмата Hеllo, Broadway! са образци на хитови постановки на „Бродуей" с последвала блестяща филмова реализация, която още повече допринася за популярността на музиката. „Има много бъдеще в жанра мюзикъл, който тепърва набира скорост в България. Той е страшно ефектен, а музиката е изключително красива", споделя Орлин Горанов в интервю пред Класик ФМ радио. „Това е събитие за културната общественост на София", допълва певицата Олга Михайлова-Динова.

Кадър от хитовия „Уестсайдска история".

Програмата Hеllo, Broadway! е допълнена и от песните Summertime от безсмъртната опера на Гершуин „Порги и Бес", Hello Dolly! от едноименния мюзикъл на Джери Хърман и Singing in the rain от Игнасио Хърб Браун из едноименния филм от 1952 г.

Билети за предстоящия концерт от цикъла „Музиката на Америка" могат да бъдат закупени от касата на „Кантус Фирмус" във фоайето на зала „България" на цени от 10 до 35 лева.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари