IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Омъжените не говорят  за любов

18 май 2012 09 36

Неустоимо изкушение за почитателите на „Дневниците  на Бриджит Джоунс” и „Скъпа, няма не мога”! 

Снимка: изд. Ера

Снимка: изд. Ера

Ежедневието на Алис е отегчителна поредица от вечно мрънкащи деца, семейни бюджети и трескави опити да се нареди на най-бързата опашка в магазина. Тя почти се е примирила с петте килограма, които не може да свали, с това, че започва да прилича на майка си и с факта, че явно е пристрастена към Фейсбук и Гугъл. Но най-тревожно е отчуждението, което е настъпило между нея и съпруга й.

Когато в препълнената й електронна поща пристига покана за анонимно онлайн изследване, наречено „Бракът през XXI век", Алис се включва с нетипичен за нея ентусиазъм. Тя няма представа, че това ще промени коренно живота й.

За целите на проучването Алис получава псевдоним (Съпруга 22) и е прикрепена към случайно избран изследовател (Изследовател 101), на чиито въпроси започва да отговаря съвсем искрено. От години тя не е била толкова откровена. Досега никой не й е задавал толкова интимни въпроси и не я е изслушвал толкова внимателно, не се е интересувал от мислите, чувствата, надеждите, страховете и мечтите й. Скоро Алис осъзнава, че е увлечена по Изследовател 101 и се наслаждава на един „безопасен" флирт в електронното пространство. Но когато той пожелава да се срещнат лично, Алис разбира, че се е влюбила в него. Тяще трябва да вземе решение, което ще се отрази на семейството й, на брака й, на целия й живот.

Пред сложна дилема е изправен и съпругът й Уилям. Несъзнателно, в опит да съживи брака им, той се озовава в своеобразен Параграф 22. Уилям трябва да направи признание, което може окончателно да го съсипе.

„Омъжените не говорят за любов" е невероятно забавна, но и трогателна история за двойствения живот, който водим, за ежедневието ни, подчинено на технологиите, за паралелните личности, които изграждаме във виртуалната реалност, за лекотата, с която споделяме най-съкровени мисли с напълно непознати хора, за безкрайният лабиринт от статуси във Фейсбук и търсения в Гугъл.

Мелъни Гидиън ни предлага интересен поглед към флирта и изневярата, семейството и секса и въпроса за мястото на любовта в брака през XXI век.

Оригинална и остроумна, „Омъжените не говорят за любов" е свежо приключение в света на съвременната жена, което би изкушило всеки почитател на „Дневниците на Бриджит Джоунс" и „Скъпа, няма не мога"!

Книгата се предлага на пазара от изд. Ера.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари