IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тийнейджърка пише любовни истории, четени от милиони

19 декември 2012 11 00

Бет Рийкс е само на 17, но вече има подпидан договор за три книги

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако не опиташ, няма как да разбереш... Това са думи, които често трябва да мотивират някой да се събере кураж и да направи нещо. Неприятната част е, че хората обикновено имаме големи очаквания и може да паднем от високо и да се затворим после в черупката си, ако те не се реализират.

Затова, когато се захващате с нещо, не мислете толкова за бъдещето, направете го сега, защото така искате, пък да става, каквото ще.

Бет Рийкс е само на 17 години, но вече е писател с издадена книга. Тя не е предполагал какъв интерес ще провокират тийнейджърските ѝ материали, които пише като хоби. И ето, че резултатът надминава нейните очаквания, защото тя няма големи такива.

Историята ѝ The Kissing Booth е прочетена 19 милиона пъти, след като я пуска в онлайн пространството. И ето как момичето се сдобива с договор за три книги.

Бет живее в Нюпорт, Южен Уелс. Тя пише за любов, но за тази детската и наивната по коридорите на училището. Работното ѝ място е спалнята ѝ, а полето за изява – сайта wattpad.com – място, където деца с въображение и талант могат да го демонстрират пред целия свят.

Бет Рийкс, Снимка: Reuters

„Един приятел ми показа този сайт и бях много развълнувана, че има и други автори на моята възраст. Пусках по една глава от историята през няколко дни. Първата глава бе прочетена над един милион пъти за две седмици. Родителите ми не знаеха, че пиша, докато един ден не им казах, че пиша книга. Това, че ме публикуваха, беше невероятно и голям шок за мен", споделя Бет пред Daily Mail.

За момента книгата се предлага онлайн и струва 3 британски лири. През пролетта тя ще бъде отпечатана на хартия.

В романа на тинейджърката се разказва за красивата и популярна в училище Рочел Евънс, която никога не е била целувана, докато не си пада по плейбоя Ноа Флин.

Рийкс издава, че пише още от началното училище, а в момента отделя на писането по около десет часа седмично.

„Откакто имам лаптоп, отделям повече време на писането и правя по-дълги истории. Никога не мога да кажа колко дълга ще е една история, защото не броя думите. Просто пиша и запазвам в компютъра си.

Издателите на момичето са от издателската къща Random House. Филипа Дикинсън, част от екипа там казва:

„Много сме развълнувани, че ще можем да работим с Бет още в началото на нейната писателска кариера. Тя е тийнейджър, който пише за тийнейджъри и знанията и звученето на историите е напълно автентично".

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари