IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nana на сцена за последно у нас

7 април 2011 10 30

Певецът ще прекрати музиклната си кариера след участието си в страната ни след седмица

Снимка: Клуб Jim Beam Center

Снимка: Клуб Jim Beam Center

Един от най-големите изпълнители за всички времена пристига в България, за да изнесе невиждано шоу по повод откриването на втория клуб Jim Beam Center. Певецът е познат у нас и по целия свят с хитовете си „Lonely” и „Remember the time”, превърнали се в емблематични парчета на всички ретро партита.

 Nana ще радва феноветс и цели два поредни дни. На 15 и 16 април почитателите на ретро музиката ще могат да видят за последен път на сцена любимия си изпълнител, защото с концерта си у нас, той слага край на музикалната си кариера.

Нана Кваме Аброква, както е истинското име на певеца, е роден в Гана. В кариерата си използва псевдоимите Nanа и Darkman, като Nana не е истинско име, а владетелска титла в Гана. Популярността му идва в края на 90-те години с албумите "NANA – The Album" (1997), от който е сингълът "Lonely", и "Father" (1998).

Носител е на множество награди, като албумите му са продадени в милиони копия. Стилът му се определя като евро-рап, а текстовете на песните му са със социална насоченост. Песента му „Lonely” се превръща в тотален хит и е истински прецедент - в продължение на няколко седмици оглавява всички европейски музикални класации. През 2010 година Нана издаде последния си албум, озаглавен "Stand Up!".

Певецът гостува в страната ни през май миналата година и остана очарован.





Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари