IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещо назаем...

10 юни 2011 13 45

Една чудесна история за любовта, смелостта и избора

Корица: Инфодар

Корица: Инфодар

Запознайте се с Рейчъл Уайт, млада адвокатка, която живее и работи в Манхатън. Рейчъл винаги е била идеалното послушно момиче до трийсетгодишния си рожден ден, когато нейната най-добра приятелка, Дарси, й организира празненство.

Същата нощ, след прекалено много питиета, Рейчъл се озовава в леглото с годеника на Дарси. Въпреки че, когато се събужда, е твърдо решена да остави тази краткотрайна забежка зад гърба си, Рейчъл с ужас открива, че изпитва искрени чувства към единствения мъж, с когото не бива да се сближава.

И в най-смелите си мечти (или кошмари) това е последното нещо на земята, което тя е допускала, че може да се случи. С наближаване датата на сватбата през септември Рейчъл осъзнава, че трябва да направи избор.

Тя разбира, че границите между редното и нередното могат да се размият, че изходът не винаги е ясен и понякога човек трябва да рискува всичко, за да постигне истинско щастие, че част от стремежа към онова, което искаш, означава да загубиш нещо друго. И когато залозите са високи, загубите могат да бъдат много по-големи.

Романът „Нещо назаем" ще ви накара да се смеете, да плачете и да се обадите на най-добрата си приятелка.

За авторката...

Емили Гифин е родена на 20 март 1972г. и детството й преминава изключително щастливо, изпълнено с внимание, книги и разбира се – писане на много „собствени истории". По време на гимназиалното си обучение тя се занимава активно с творческо писане, ангажирана в различни училищни институции, и печели редица награди.

Емили Гифин е завършила Университета на Уейк Форест и Юридическия факултет към Университета на Вирджиния. Няколко години практикува право в Ню Йорк, след което се премества в Лондон, където се отдава изцяло на пистелска дейност. Сега живее в Атланта със съпруга си и трите им деца.

„Нещо назаем", феноменалният дебютен роман на Емили Гифин, излиза през 2002 г. Тиражът на първото му българско издание от 2007 година отдавна е изчерпан. Следват „Нещо синьо" (2005), „Нещо ново" (2006) и „Обичай този, с когото си" (2008).

Българският издател на Емили Гифин – ИК „ИнфоДАР" – подготвя за печат и новия й роман „Въпросите на сърцето" (2010).

За филма...

Световната премиера на едноименната екранизация на романа „Нещо назаем" бе на 6 май 2011 г.

Българските киномани ще могат да гледат филма от 17 юни. Режисьор е Люк Грийнфилд, продуцент – Хилъри Суонк, а в главните роли на най-добрата романтична комедия на година се превъплъщават Кейт Хъдсън, Джон Красински, Ашли Уилямс, Стив Хауей, Дженифър Гудуин и Колин Еглисфилд.

Автор - снимка

КоментариКоментари

heike ( преди 12 години )
Тази книга ми е една от любимите от този жанр. Още преди 3-4 години беше публикувана на български език. Определено си струва да се прочете. Въпреки обема, много бързо се чете и я препоръчвам горещо!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар